Leerlingen van het Assink Lyceum moeten hun diploma omruilen. Op een kleine zeshonderd diploma's staat onterecht 'cum laude'.
Leerlingen van het Assink Lyceum moeten hun diploma omruilen. Op een kleine zeshonderd diploma's staat onterecht 'cum laude'.

Beeld: Pixabay

Assink Lyceum verstrekt honderden diploma’s met fout predicaat cum laude

Eindexamenleerlingen van het Assink Lyceum moeten hun diploma omruilen. Op hun diploma’s is per ongeluk vermeld dat ze cum laude zijn geslaagd. Het gaat volgens een medewerker van de school om een kleine zeshonderd diploma’s.

De middelbare school met locaties in Haaksbergen, Eibergen en Neede meldt in een verklaring dat op de meeste diploma’s de zin: ‘Het judicium cum laude is toegekend op grond van artikel 52a van het Eindexamenbesluit VO’ is afgedrukt. Die zin had er alleen bij leerlingen moeten staan die daadwerkelijk een hoog cijfergemiddelde haalden en cum laude slaagden. Het is puur een administratieve fout, meldt het Assink Lyceum.

Volgens de medewerker vermeldde de school dit jaar voor het eerst ‘cum laude’ op de diploma’s. In eerste instantie had de school niks door en zijn de ‘foute’ diploma’s tijdens de uitreikingen overhandigd aan de leerlingen. Uiteindelijk trok een ouder aan de bel en nam contact op met de school.

In overleg met de Onderwijsinspectie is besloten om de diploma’s om te ruilen. Dit kan op twee momenten: net voor de zomervakantie en erna. Alle ouders en leerlingen krijgen hierover een brief.

Meer nieuws