Wie raadt het motto van de stand?
Wie raadt het motto van de stand?

Beeld: Algemene Onderwijsbond

AOb-stand voor NOT in aanbouw

In de Utrechtse Jaarbeurs wordt druk gebouwd aan de AOb-stand voor de NOT, die aanstaande dinsdag van start gaat.

Sectorconsulent Peter van Hulst is één van de mensen die vrijwel de hele week de AOb-stand bemant. Een rustig baantje?

“Aan het einde van elke dag ben ik bekaf. Maar ik doe het graag, want ik ben enthousiast over de bond: als je meer over je eigen werk te vertellen wilt hebben, moet je je massaal organiseren. En bovendien kun je als lid altijd met vragen of problemen terugvallen op de bond, en krijg je elke maand het Onderwijsblad op je deurmat.”

Heb je bij de bond dan wat in de melk te brokkelen als eenvoudig lid?

“De AOb is een echte democratische organisatie waarbinnen leden echte invloed uitoefenen. ‘Jullie zijn de bond’, zeg ik altijd. In Utrecht proberen ze oprecht goed te luisteren naar hun leden.”

Hoe werkt dat dan?

“Ik ben bijvoorbeeld al acht jaar sectorconsulent in Brabant. Als ‘ogen en oren’ van de bond bezoek ik 230 scholen per jaar en hoor ik wat er leeft. Van die bezoeken maak ik verslag en uiteindelijk zie je die bevindingen terug in het AOb-beleid of bij de cao-gesprekken. De AOb is echt een bond die wordt gevormd door de mensen uit het onderwijs.”

‘Kom langs op de NOT, dan praten we daar verder’

Sta je zelf nog voor de klas?

“Jazeker, voor groep 6 in Tilburg. Daarnaast houd ik me bezig met werk voor gemeenschappelijke medezeggenschapsraden en met een regionaal project om pabo-studenten en jonge onderwijzers begeleiding op maat te geven. Dat project moet uitgroeien tot een professionele leergemeenschap voor de hele regio. De begeleiding en coaching in het onderwijs kan zoveel beter, en dat kunnen we maar het beste zelf organiseren. Maar kom eens langs op de NOT, dan praten we daar verder.”

Meer nieuws