Beeld: Tweede Kamer

AOb richt zich op onderwijswoordvoerders Tweede Kamer

Met het oog op de OCW-begrotingsbehandeling roept AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen Kamerleden op om alles in het werk te zetten om het primair onderwijs te redden.

De Tweede Kamer zou onder meer de 430 miljoen euro die uiteindelijk beschikbaar komt voor bestrijding van de werkdruk naar voren moeten halen. De onderwijsbegroting wordt behandeld op woensdag 6 en donderdag 7 december.

In een brief aan de onderwijswoordvoeders van de verschillende politieke partijen geeft de Algemene Onderwijsbond (AOb) nogmaals aan dat de middelen die zijn vrijgemaakt voor salarisverhoging en werkdrukverlaging in het primair onderwijs niet toereikend zijn. Er is structureel 1,4 miljard euro extra nodig om de problemen in de sector op te lossen.

Voortgezet onderwijs

Daarnaast bepleit ze een doortastende aanpak van de gevolgen van krimp in het voortgezet onderwijs. De terugloop van het aantal leerlingen biedt de sector de mogelijkheid om de motie-Van Meenen uit te voeren. Hierin wordt onder meer opgeroepen tot een maximumaantal van twintig lesuren per voltijds-werkweek.

Uiteraard roept de AOb de Tweede Kamer op de door het kabinet ingeboekte doelmatigheidskorting in te trekken.

De volledige brief van de AOb kun je hier lezen.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER