Alternatieven voor zorgcollectief FNV/Menzis

Het zorgcollectief FNV/Menzis stopt per 1 januari 2019. Ben jij bij dit collectief verzekerd? Dan is nu het goede moment om na te denken of je blijft of kiest voor een andere verzekeraar. De FNV, waar de AOb deel van uitmaakt, biedt twee alternatieven.

Na dertien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen de FNV en Menzis. Alle voordelen die FNV-leden hebben bij de verzekeraar komen te vervallen. AOb-leden met een verzekering bij FNV/Menzis krijgen een nieuwe polis opgestuurd en kunnen bekijken of het pakket nog passend is.

Alternatieven

De FNV biedt leden twee alternatieven voor 2019. Het eerste alternatief is het ledencollectief bij Univé. De FNV heeft geregeld dat AOb-leden makkelijk kunnen instappen bij dit collectief. Daarmee kun je korting stapelen op de premie van één van de basisverzekeringen. Afgesproken is dat FNV-leden die hun doorlopende reisverzekering naast hun zorgverzekering onderbrengen bij Univé extra korting krijgen op de basisverzekering voor zorg.

Zzp

Het tweede alternatief is speciaal voor zzp’ers. Expereans biedt een uitgebreid aanbod met korting op de premie bij diverse zorgverzekeraars. Voorwaarde is dat je het kvk-nummer van jouw onderneming opgeeft. Het gaat om kortingen op de basisverzekering van 5 tot 8 procent en op aanvullende tandverzekeringen van 5 tot 10 procent.

Meer informatie over de alternatieven? Ga naar fnv.nl/zorgverzekering2019

Meer nieuws