Vier afdelingsdirecteuren zijn vrijgesteld van arbeid op de Lindenborg in Leek.
Vier afdelingsdirecteuren zijn vrijgesteld van arbeid op de Lindenborg in Leek.

Beeld: Pixabay

Afdelingsdirecteuren Lindenborg naar huis gestuurd

Vier afdelingsdirecteuren van middelbare school de Lindenborg in Leek zijn vrijgesteld van werk. De algemeen directeur van regionale scholengemeenschap de Borgen, het bestuur waar de school onder valt, heeft dat besluit genomen nadat zij klachten kreeg van docenten en een onafhankelijk onderzoek liet uitvoeren.

Uit het onderzoek blijkt dat de aansturing van de directie onvoldoende bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs, zegt woordvoerder Trijnie van Wijk. De woordvoerder kan verder niet op details ingaan, maar laat weten dat er twee jaar geleden veel veranderd is in de structuur op de school waar 130 medewerkers werken en 1300 leerlingen naartoe gaan. Schoolteams kregen toen meer verantwoordelijkheid.

Signalen

De afgelopen tijd kwamen er bij het bestuur meerdere klachten binnen over de afdelingsdirecteuren die elk een aantal docenten onder zich hebben op de Lindenborg. Van Wijk: “Vanuit docenten kregen we meerdere signalen. De algemeen directeur stelde daarop een onafhankelijk onderzoek in. Na de conclusies daarvan, het rapport is verder vertrouwelijk, is besloten om de afdelingsdirecteuren vrij te stellen van werk. Er is nu één interim-directeur aangesteld voor de dagelijkse gang van zaken”, zegt Van Wijk. “Het is een heel pijnlijk besluit.”

‘Er is één interim-directeur aangesteld voor de dagelijkse gang van zaken’

Alle leerlingen en medewerkers zijn geïnformeerd via intranet. Wel voelde niet iedereen zich goed geïnformeerd over het besluit, omdat het bericht niet genoeg opviel tussen alle andere berichten. “We hebben er toen nog een mail uit gedaan”, zegt Van Wijk.

Oplossingen

Of de vier directeuren op de school blijven werken, ze ergens anders aan de slag gaan of dat er afscheid van ze wordt genomen, wordt op dit moment nog besproken. “Het is een heel pijnlijk besluit en we kijken nu naar oplossingen voor de toekomst.” Ook de medezeggenschapsraad wordt daarbij betrokken. Van Wijk benadrukt wel dat de onderwijskwaliteit nooit in het geding is geweest.

Meer nieuws