Acties in het hele land

In Groningen was vandaag al een oploopje, waarbij het openbaar onderwijs en de AOb samen het manifest ondertekenden voor hoger loon en minder werkdruk. Op de Carrousel in Gouda ontbijten leraren op de actiedag dinsdag samen op het schoolplein. De actiebereidheid in het hele land is groot. Vanuit Noord-Holland reizen tientallen scholen samen per bus naar de manifestatie in Den Haag.

College voorzitter Theo Douma van het openbaar onderwijs in Groningen en AOb-regiobestuurder Hayo Bohlken ondertekenden woensdag een manifest waarin duidelijk gemaakt wordt dat de werkdruk van docenten in het primair onderwijs omlaag moet en het salaris omhoog. Daarmee trapten zij de acties af in Groningen, die dinsdag een vervolg krijgen. Omroep Groningen (Oogtv) maakte een item dat hieronder is te zien.

Ondertussen werken scholen in het hele land plannen uit voor de acties op dinsdag 27 juni. In Gouda ontbijten de leerkrachten van de Carrousel op het schoolplein. ‘Ouders die iets willen weten over onze werkdruk, kunnen iets lekkers meenemen en aanschuiven’, zegt Esther Zweere in het Algemeen Dagblad daarover. Op de Prinses Beatrixschool en de Goede Herderschool in Bodegraven gaan ouders voor de klas staan, zo meldt dezelfde krant.

Actie

In Lochem zullen alle scholen een uur later opengaan. Die actie is hard nodig, zegt directeur John Hegeman van de St. Jospehschool in de Stentor. ‘De werkdruk is de afgelopen vier jaar enorm toegenomen.’ Vanuit de Brabantse regio’s Langstraat, Heusden en Altena sturen alle scholen vertegenwoordigers naar de manifestatie in Den Haag, waar tussen 15.00 en 17.00 uur de petitie aan de politiek wordt overhandigd.

Ook vanuit Noord-Holland gaan bussen naar Den Haag om er bij te zijn. Inmiddels is het programma daarvan bekend en te vinden op de website van het PO-front.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER