De cao-po geldt ook voor personeel in het voortgezet speciaal ponderwijs.
De cao-po geldt ook voor personeel in het voortgezet speciaal ponderwijs.

Beeld: Typetank

Achterban AOb stemt in met cao primair onderwijs

De cao voor het primair onderwijs is definitief. Alle werknemers die onder die cao vallen - dus ook de mensen in het vso - krijgen een loonsverhoging van 2,25 procent. De sectorraad van de AOb heeft hiermee ingestemd. Ook de ledenpeiling liet duidelijke cijfers zien: 84 procent stemde in.

Alle afspraken uit het onderhandelaarsakkoord, dat ruim drie weken geleden is afgesloten, gaan nu gelden. Dat betekent dat alle werknemers die vallen onder de cao-po, dus ook het personeel in het voortgezet speciaal onderwijs, een loonsverhoging krijgen van 2,25 procent met terugwerkende kracht vanaf 1 januari dit jaar. Ook de eindejaarsuitkering wordt eenmalig verhoogd van 6,3 naar 6,5 procent. Bekijk alle afspraken op de cao-pagina voor het primair onderwijs.

Ook de achterbannen van de andere bonden en de werkgeversorganisatie PO-raad – die de schoolbesturen vertegenwoordigt – stemden in. Deze cao loopt tot en met 31 december 2021.

In de onderstaande vlog geeft AOb-bestuurder Thijs Roovers een toelichting en hij beantwoordt enkele veelgestelde vragen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal om op de hoogte blijven.

Wil je weten hoe je loonstrook eruitziet met deze nieuwe cao? Doe dan de Salarischeck van de AOb en je komt er in een mum van tijd achter.

Meer nieuws