Het is gelukt om de ANW-compensatie regeling met drie maanden te verlengen.
Het is gelukt om de ANW-compensatie regeling met drie maanden te verlengen.

Beeld: www.cafecredit.com

ABP verlengt compensatie nabestaandenpensioen

Het pensioenfonds ABP heeft, op dringend verzoek van AOb en de andere bonden, besloten de huidige ANW-compensatie te verlengen tot 1 mei 2018.

Dat betekent dat bij overlijden voor 1 mei 2018 recht blijft bestaan op ANW-compensatie volgens de oude voorwaarden. Vanaf 1 mei geldt een veel ruimere uitzonderingsregeling. De ANW-compensatie blijft onder de oude voorwaarden gelden voor wie vóór 1 mei ongeneeslijk ziek is of zich om een andere reden niet kan verzekeren.

Verlenging

De huidige regeling ANW-compensatie vervalt dus niet op 1 februari, zoals eerder werd gecommuniceerd. Deze verlenging met drie maanden geeft de AOb en de andere bonden meer tijd om met werkgevers afspraken te maken over een vervangende (semi-)collectieve verzekering.

Meer informatie is te vinden op de website van het ABP.

Meer nieuws

Ziek: nog steeds of opnieuw?

Een zieke werknemer krijgt meestal twee jaar ontslagbescherming. Hoe moet die periode worden berekend, als de medewerker na een korte tijd op school weer ziek... LEES VERDER

Flexdocenten zijn het beu

Terwijl universiteiten meer vaste aanstellingen beloven, staan vacaturessites bol van de tijdelijke snipperbanen met hoge eisen, maar zonder baanzekerheid. Flexdocenten pikken het niet langer. LEES VERDER