Maak kennis met de AOb

Wat leuk dat je meer wilt weten over de AOb. Samen maken we het beste onderwijs!

Maak kennis met de AOb

De AOb is een vakbond voor onderwijspersoneel dat werkt in het primair onderwijs, op middelbare scholen, in het mbo of op hogescholen. Wij zijn aangesloten bij de grootste werknemersorganisatie van Nederland, de FNV. Wij zijn belangenbehartiger van het onderwijspersoneel, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk. Iedereen die werkt in het onderwijs kan lid worden van de AOb, zowel leraren als ondersteunend personeel.

Wil je 12 weken gratis het Onderwijsblad lezen en kennismaken met de AOb? Meld je dan aan als kennismaker via dit formulier. Dit stopt automatisch, daar hoef je niets voor te doen.

Het Onderwijsblad

In het Onderwijsblad lees je elke maand inspirerende columns, interessante interviews en tips die je direct kunt toepassen in de klas. Je vindt er verhalen over alle onderwijssectoren en de journalisten van het blad zijn al meerdere keren beloond met de prijs voor Onderwijsjournalistiek. Het tijdschrift is hét vakblad voor onderwijspersoneel. Als kennismaker ligt het blad 12 weken lang gratis bij je in de brievenbus.

Lidmaatschap

Wil je direct lid worden? Dat kan ook en de eerste drie maanden zijn gratis!
Wat doet de AOb precies voor zijn leden?

  • We onderhandelen over de cao van iedereen die in het onderwijs werkt
  • De AOb behartigt jouw belangen in de breedste zin van het woord: binnen de politiek en bij schoolbesturen
  • Onze juristen staan leden bij in arbeidsconflicten met deskundig juridisch advies
  • Heb je een vraag over een arbeidsrechtelijke ontwikkeling? Onze deskundige medewerkers van het Informatie en Advies Centrum weten het antwoord
  • Leden ontvangen elke maand het toonaangevende Onderwijsblad
  • Leden krijgen korting op cursussen en trainingen van AOb-Scholing