De Academiekus, daar wil je bij zijn

Wie is er genomineerd en wie wint de felbegeerde trofee? Mis de uitreiking niet op 14 februari 2022, meld je nu aan!

 

Meld je aan

Over de Academiekus/AcademiX?

Met deze uitreiking staan we stil bij alle positieve initiatieven voor goede arbeidsomstandigheden in het hoger onderwijs. Samen met jou gaan we op zoek naar voorbeelden uit de praktijk die aantonen dat goed personeelsbeleid mogelijk is. De genomineerden zetten we in het zonnetje.
Dat kunnen personen zijn, maar ook een hele organisatie, een campagne, een project of een goed voorbeeld van een verandering op het gebied van personeelsbeleid. Eén van de genomineerden zetten we extra in het zonnetje en wint de AcademieKus/AcademiX. Loting bepaalt wie dit is.

14 februari – 15.30 uur

Dit jaar reiken we de prijs uit aan een initiatief dat concreet heeft geleid tot meer vaste contracten op een Nederlandse universiteit. Dit doen we samen met de actiegroepen Casual Academy en 0.7 op maandag 14 februari 2022 vanaf 15.30 uur. De bijeenkomst is online. Ben jij erbij? Meld je aan en ontvang alle informatie die jij nodig hebt om aanwezig te kunnen zijn.

Ik ben erbij
Genomineerden

Vanaf 1 februari 2022 informeren wij jou wie de genomineerden zijn. Wil je nog iemand nomineren? Stuur dan vóór 1 februari 2022 een e-mail naar academieKus@aob.nl onder vermelding van de naam van de genomineerde en een beknopte motivatie waarom jij deze persoon nomineert.

Eerdere winnaars

  • In 2021 won hoogleraar Ingrid Robeyns de prijs. Zij zet zich in voor verlaging van de werkdruk. Lees het artikel uit het Onderwijsblad via deze link
  • In 2019 wonnen bestuurders Geert ten Dam en Mirjam van Praag de Academiekus. Folia schreef daar een artikel over
  • In 2017 won Tweede Kamerlid voor de SP Jasper van Dijk.