Als het beter kan – verander het dan

Word actief AOb-lid en verbeter ons vak. Stel je vraag of meld je aan!

De AOb is een vereniging waarin leden een belangrijke rol hebben. Hoe groot jouw rol wordt, bepaal je zelf. Meedenken en meebeslissen kan op verschillende manieren; als vrijwilliger of als betaalde kracht.

Denk en beslis mee over nieuw beleid

Als vrijwilliger kun je op meerdere plekken meebeslissen over nieuw beleid, bijvoorbeeld:

  1. Sectorraad
    Als lid van de sectorraad kom je meerdere keren per jaar bij elkaar. Elke vergadering is anders, elke keer staat er een nieuw thema op de agenda. Zo ben je betrokken bij de goedkeuring van de nieuwe cao, beoordeel je de plannen van het Ministerie zoals de herziening van het curriculum en bevoegdheden. Naast het toetsen van plannen is er ook veel ruimte om met alternatieven en ideeën te komen. Dit altijd samen met jouw collega’s.
  2. Algemene Vergadering
    Als lid van de Algemene Vergadering (AV) heb je direct invloed op bijvoorbeeld de organisatiestrategie, de statuten en het pensioenfonds. De AOb is een vereniging en de AV is een afvaardiging van de leden, je controleert plannen en werkzaamheden van de ledenvereniging en hebt zo veel inspraak in de gang van zaken.

Beste van beide kanten – word consulent

Combineer je werk in het onderwijs met een baan als consulent. Als consulent blijf je werken op jouw school, maar werk je deels voor de AOb. Daar adviseer je collega’s over hun rechtspositie en cao. Ook signaleer je problemen op de werkvloer waar wij als AOb mee aan de slag kunnen. Je werkt in het onderwijs en kent het van binnenuit. Zo maak je de verbinding tussen onderwijsmakers en de AOb.

Stel je vraag of meld je aan

Ben je enthousiast geworden, wil jij het verschil gaan maken of heb je een vraag naar aanleiding van bovenstaande? Meld je aan of stel een vraag!

Werk je in het PO: sectorbestuurpo@aob.nl
Werk je in het MBO: sectorbestuur-mbo@aob.nl
Werk je in het HO: sectorbestuur-ho@aob.nl

We nemen contact met je op, beantwoorden al je vragen en praten verder over jouw talenten hoe je die het beste kunt inzetten voor jezelf en voor de vakbond.