Groene Golf

De Groene Golf is een actiegroep van jonge docenten tot 35 jaar uit alle sectoren. De groep komt op voor de positie van jong onderwijspersoneel en wil het onderwijs een krachtig positief kritisch gezicht geven. Speerpunten zijn: betere startersbanen, goede begeleiding van jonge leraren en ruimte voor innovatie.

Als Nederland daadwerkelijk bij de top vijf van kennislanden wil horen, dan moet de jonge leraar worden gekoesterd en de gelegenheid krijgen om tot bloei te komen in het klaslokaal. Alleen dan kunnen we hopen op de komst van de vele jonge collega’s die nodig zijn om het lerarentekort weg te werken.

Voor de Groene Golf staat vast dat moet worden geïnvesteerd in onderwijs. De vraag die aan de orde is, is hoe we het geld gaan uitgeven. Als belangenbehartiger voor jonge docenten wil de Groene Golf daarom startersbanen waarin we ons inhoudelijk kunnen ontwikkelen: geef ons de zekerheid van een vaste betrekking. Zo kunnen we in onze rol groeien zonder talloze keren van baan te moeten wisselen. Lees alle standpunten van de Groene Golf in het manifest.

De Groene Golf houdt regelmatig activiteiten voor jonge docenten. Houd de agenda in de gaten om niets te missen.

Bestuur

Het bestuur van de Groene Golf bestaat uit vijf personen: een voorzitter en bestuursleden. De bestuursleden werken op vrijwillige basis. Ben jij een startende docent of student aan een lerarenopleiding en wil je je inzetten voor jong onderwijspersoneel? Stuur dan een mailtje naar groenegolf@aob.nl dan kunnen we de mogelijkheden bekijken.

Meld je aan!

Wil je je als AOb-lid aansluiten bij de Groene Golf? Dat kan via de persoonlijke omgeving MijnAOb. Geef je op voor de nieuwsbrief van de Groene Golf en blijf zo op de hoogte van het laatste nieuws.