Kim van Strien (midden) is door de AV vandaag gekozen tot nieuwe hoofdbestuurder voor het voortgezet onderwijs.
Kim van Strien (midden) is door de AV vandaag gekozen tot nieuwe hoofdbestuurder voor het voortgezet onderwijs.

Beeld: Algemene Onderwijsbond

Docent Kim van Strien in hoofdbestuur AOb

De algemene vergadering van de AOb heeft vandaag Kim van Strien, docent Frans, als nieuwe hoofdbestuurder voor het voortgezet onderwijs gekozen. Zij gaat de komende vier jaar als hoofdbestuurder meedenken over het beleid in haar onderwijssector bij de AOb.

Van Strien werkt als docent Frans op het Pieter Groen in Katwijk en komt al jarenlang in allerlei functies op voor het onderwijs. “Ik wil het verschil maken voor het onderwijs, ik vind het onacceptabel dat het kabinet het zo laat verloederen. Als AOb moeten we zorgen voor een sterke beroepsgroep die hier tegengas aan kan geven.”

Het hoofdbestuur, waarin Van Strien nu is gekozen, bewaakt de voortgang van het beleid bij de AOb. Het bestuur bestaat uit mensen vanuit verschillende regio’s en onderwijssectoren, de bestuursleden hebben een onbezoldigde functie.

Van Strien vindt het ‘heel tof’ dat zij in het bestuur is gekozen. “Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de algemene vergadering heb gekregen, en we gaan er als bestuur iets moois van maken.”

 

 

 

Meer nieuws