Heb je gestaakt? Controleer je loonstrook dan even goed. Schoolbesturen mogen alleen korten op de werkzaamheden die op het rooster stonden ingepland.
Heb je gestaakt? Controleer je loonstrook dan even goed. Schoolbesturen mogen alleen korten op de werkzaamheden die op het rooster stonden ingepland.

Beeld: Typetank

Check of je salaris door de staking niet te veel is gekort

Na de stakingsdag op 15 maart komen nu de eerste loonstroken binnen waarop de inhouding van het salaris is te zien. Controleer je loonstrook goed, want werkgevers mogen alleen korten op de werkzaamheden die op het rooster stonden ingepland, zoals lesuren en de opslagfactor voor nakijkwerk en voorbereiding.

“Er is geen vast bedrag voor de inhouding van salaris. De feitelijke inhouding van salaris kan dus per werknemer verschillen”, zegt Joep Gakes, medewerker van het Informatie en Advies Centrum (IAC) van de AOb.

Controleren

“Wij zien dat schoolbesturen er wisselend mee omgaan”, zegt Gakes. “Ik adviseer dan ook de loonstrook goed te bekijken en bij onduidelijkheden navraag te doen bij het schoolbestuur.” Twijfel je daarna nog of de inhouding juist is? Neem dan contact op met de medewerkers van het IAC. “Wij kunnen het rooster en de loonstrook bekijken en nagaan of de korting klopt”, zegt Gakes.

Meer nieuws

Minder zij-instromers door corona

Het aantal zij-instromers in het primair onderwijs neemt af. In Amsterdam wordt de doelstelling van 160 zij-instromers 'in het beroep' dit jaar waarschijnlijk niet gehaald. LEES VERDER

De brugklas wordt steeds smaller

In de grote steden worden leerlingen steeds vroeger voorgesorteerd voor één onderwijssoort. En dat gaat ten koste van kinderen uit kansarme milieus. De gemeente Amsterdam... LEES VERDER