Ventilatie

Lesgeven moet zo veilig mogelijk gebeuren vindt de AOb. De bond dringt daar bij het ministerie en schoolbesturen al sinds het begin van de coronapandemie op aan. Op deze pagina vind je handige handreikingen en zie je wat je zelf kunt doen om de ventilatie in het lokaal goed te houden.

“Ik snap best dat je niet in één week tijd een heel nieuw ventilatiesysteem kunt aanleggen”, zei AOb-voorzitter Tamar van Gelder eerder. “Maar we zitten nu al twee jaar met corona en het probleem van slechte ventilatie dateert zelfs nog van ruim voor die tijd. Onderwijsbestuurders, gemeenten en Den Haag blijven naar elkaar wijzen over wie precies wat moet betalen. Als er ooit een tijd was om dit goed te regelen, is het nu. Doe dat dan ook. Begin maar eens met in elk lokaal een CO2-meter op te hangen – dat is tientjeswerk.”

Download hieronder de handreikingen die de AOb schreef met daarin informatie over ventilatie per onderwijssector. Handig is ook om het artikel: ‘Geen smoesjes, werk aan schone lucht in de scholen‘ te lezen. Ben je meer van de apps? Dan is de app van Boink, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, speciaal over ventilatie een optie. Download de app via deze link.