Webspecialist

We bieden een heel interessante en uitdagende baan, met volop ruimte om je professioneel te ontwikkelen. Jij richt je op de optimalisatie van de websites en de online marketingtools.

Je komt te werken in een team van twee online marketeers, webspecialist, traffic medewerker en allround marketeer. Het team doet er alles aan om leden te werven en te behouden. Zo is het team verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de website, online advertising, social campagnes, leadgeneratie en het bewaken van de huisstijl. Natuurlijk doen we dit zo data-gedreven mogelijk en op basis van een marketingstrategie. De marketeers werken veel samen met de redactie die online content ontwikkelt.

Wij zoeken enthousiaste kandidaten:

• Met een afgeronde marketingopleiding.
• 3+ jaar ervaring met webbeheer, UX, CMS, site-optimalisatie en de gekoppelde tools.
• Ervaring met het aansturen van bureau’s (webbouwer, copywriter en vormgever).
• Zeer goede kennis van SEO en Google Analytics.
• Kennis van Microsoft Dynamics is een grote pré.
• Uitstekende beheersing van het Nederlands.

Wie ben jij?

• Je hebt er plezier in om nieuwe invalshoeken te bedenken, je hebt eigen ideeën en bent creatief.
• Je kunt goed samenwerken.
• Je houdt ervan om resultaten te boeken en te onderzoeken hoe zaken nog beter kunnen.
• Je hebt kennis van of aantoonbare affiniteit met onderwijs en vakbeweging.
• Je toont initiatief, hebt een mening en durft te adviseren.

Wat ga je doen?

De online marketeers/webspecialist hebben ieder een eigen specialisme. Jij richt je op het door ontwikkelen van de websites. Zo is er een besloten deel voor leden met exclusieve content. En de websites zijn gericht op leadgeneratie van potentiële leden en de conversie er van. Verder ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de marketingmodule in Microsoft Dynamics en het gebruik er van. Zo is er een enquêtemodule, een online onboardingprogramma en nieuwsbriefmodule.

Jij bent dagelijks bezig om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Je werkt hier veel samen binnen het team van marketing en communicatie, maar ook met de rest van de organisatie. Met beleid, met onze bestuurders en natuurlijk samen met onze ruim 80.000 leden. Want voor hen doen we het.

De afdeling

Marketing en Communicatie (M&C) is een afdeling met een hoge mate van collegialiteit, plezier en creativiteit. Met drie teams:
Persvoorlichting en woordvoering heeft een groot netwerk met landelijke en regionale media. Voor maximale impact werkt de persvoorlichter nauw samen met de lobbyist die eveneens onder M&C valt.
Marketing verricht werkzaamheden op het terrein van onderzoek en advisering voor de gehele AOb. Daarnaast ontwikkelt de afdeling grootschalige campagnes en evenementen en voert deze deels ook zelf uit. Ook ontwikkelt de afdeling content voor leden en richt de kanalen in voor ledenwerving en -behoud.
Onze redactie doet journalistiek onderzoek, maakt nieuws- achtergrondartikelen voor het Onderwijsblad, de site en de socials.

Over de Algemene Onderwijsbond

De AOb is met circa 80.000 leden de grootste vakbond van Nederland in alle onderwijssectoren. De AOb is aangesloten bij de FNV en heeft als doelstelling de belangen te behartigen van iedereen werkzaam in het onderwijs, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk.

Als AOb willen we laten zien dat het wel kan. De negatieve spiraal keren waar het onderwijs in zit. Door te strijden voor beter loon, lagere werkdruk en meer vaste banen. Zo zorgen we voor goed, gezond en bevoegd onderwijspersoneel voor alle leerlingen en studenten. We weten wat er speelt in de lokalen en helpen onze leden als dat nodig is. We komen samen in actie en vieren het als het lukt. Samen sterk onderwijs is niet voor niets onze slogan. Kortom, je komt te werken in een organisatie waar van alles gebeurt. We voeren actie, sluiten cao’s, organiseren webinars, sturen nieuwbrieven en noem maar op.

Je hebt als online marketeer een belangrijke rol om dat verhaal succesvol te vertellen aan onze leden.

Wij bieden (arbeidsvoorwaarden bij volledig dienstverband)

Een boeiende job met ruimte voor ontwikkeling in een organisatie die er toe doet. De arbeidsomvang is 0,6 – 1,0 fte, dat wil zeggen 21 – 35 uur per week. Je start met een jaarcontract. Het salaris bedraagt minimaal € 3.345,– en max € 4.723,– (schaal VI, peildatum januari 2023). Daarbij komt nog 8 1/3% vakantietoeslag en 8 1/3% eindejaarsuitkering.

De AOb heeft goede en flexibele arbeidsvoorwaarden zoals onder meer een werkweek van 35 uur, 196 vakantie-uren en de mogelijkheid 15 a.t.v. dagen op te bouwen. Verder stellen wij meubilair ter beschikking voor een goede thuiswerkplek. De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; de werkgever betaalt 75% van de premie. De startdatum is in overleg en liefst per zo spoedig mogelijk.

Informatie

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Sebastiaan Timmermans, hoofd Marketing & Communicatie, stimmermans@aob.nl, tel. 06 -30231690. Voor informatie over de arbeidsvoorwaarden en/of sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ineke Kingma, HR adviseur, ikingma@aob.nl, telefoon 06-41118546.
Kijk op www.aob.nl voor meer informatie over de AOb en andere (marketing) vacatures.

Sollicitatie

Je motivatie en cv ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk via deze pagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.