Vakbondsbestuurder middelbaar beroepsonderwijs (1 fte)

In deze baan combineer je twee functies: sectorbestuurder en rayonbestuurder, die je flexibel en naar eigen inzicht combineert.

Sectorbestuurder

Als sectorbestuurder ben je binnen de landelijke sector mbo bezig met beleid op o.a. arbeidsvoorwaarden, onderwijsinhoud, arbeidsmarktpolitiek. Je coördineert dit en bent de verbinder tussen de actieve leden in de vereniging en de collega’s in de werkorganisatie.
De cao afsluiten doe je samen met het betreffende lid van ons dagelijks bestuur. Jij kent alle finesses, stemt af met andere bonden en bent de kartrekker. De dagelijks bestuurder is het gezicht van de sector naar buiten toe.

In deze functie houd je je binnen de landelijke sector mbo bezig met beleid op onder andere arbeidsvoorwaarden, onderwijsinhoud, arbeidsmarktpolitiek

Rayonbestuurder

Je werk als rayonbestuurder houdt in dat je bij een aantal mbo-instellingen contacten onderhoudt en opbouwt, mede door middel van de inzet van door jou aangestuurde kaderleden. Je spreekt en onderhandelt over arbeidsvoorwaarden, naleving cao, soms een sociaal plan. Je adviseert ook groepen leden, analyseert hun (collectieve) problemen en helpt mee deze op te lossen.
In beide rollen lever je een stevige bijdrage aan het versterken van de bond als krachtige vereniging en aan het ontwikkelen van de beroepsorganisatie.

De afdeling

Collectieve Belangenbehartiging bestaat uit de subafdelingen Scholing, Buitendienst en Beleid. De functie sectorbestuurder valt onder Beleid; standplaats is het hoofdkantoor in Utrecht. Als rayonbestuurder hoor je bij de Buitendienst en werk je vanuit één van de vijf rayonkantoren: Groningen, Deventer, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam. De afdeling Collectieve Belangenbehartiging is in transitie als vervolg op onze nieuwe strategie.

Wij zoeken enthousiaste kandidaten met:

  • ervaring in onderhandelen
  • kennis van arbeidsrecht
  • kennis van, of tenminste affiniteit, met het mbo
  • wo werk- en denkniveau
  • ontwikkelkracht in vernieuwing vakbondswerk

Wie ben jij?

  • Je bent communicatief zeer vaardig: je kunt draagvlak creëren, overtuigen, vlot en goed schrijven en bent ook online zeer vaardig
  • Je bent een netwerker en verbinder
  • Je weet mensen aan te spreken en te betrekken
  • Je bent sterk in het samenwerken met vrijwilligers
  • Je neemt initiatief, bent resultaatgericht, flexibel en stressbestendig

Over de Algemene Onderwijsbond

De AOb is met circa 80 duizend leden de grootste vakbond van Nederland in alle onderwijssectoren. De AOb is aangesloten bij de FNV en heeft als doelstelling de belangen te behartigen van iedereen werkzaam in het onderwijs, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk.

Arbeidsvoorwaarden (bij volledig dienstverband)

Wij bieden twee functies -met elk hun eigen dynamiek- in te vullen door één persoon. Zeer boeiend werk, in samenwerking met bevlogen collega’s, in een organisatie die ertoe doet. Het betreft een fulltime dienstverband (35 uur per week), met ingang van 1 januari 2023, vooralsnog voor een jaar.

Het salaris bedraagt minimaal 4257,00 euro en maximaal 5742,00 euro bruto per maand, schaal IX (peildatum januari 2022). Daarbij komt 8,3% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De AOb heeft goede en flexibele arbeidsvoorwaarden zoals onder meer 224 vakantie-uren, 15 a.t.v. dagen en de autoleaseregeling. Verder stellen wij meubilair ter beschikking voor een goede thuiswerkplek. De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; de werkgever betaalt 75% van de premie.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij directeur Christa Compas via: ccompas@aob.nl of 06-13458269.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met hr: Ineke Kingma, ikingma@aob.nl of 06-41118546.

Indien je belangstelling hebt en aan de functie-eisen voldoet, solliciteer dan spoedig, in ieder geval vóór 4 oktober. Doe dit door je reactie achter te laten op onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld