Vacature: vakbondsconsulent Zuid-Nederland

Wil jij naast je baan voor de klas bij de grootste onderwijsbond aan de slag als deskundige op het gebied van rechtspositie? Dat kan! Wij zijn op zoek naar een vakbondsconsulent voor de regio Zuid (Brabant en Limburg) met als standplaats het AOb-rayonkantoor in Eindhoven.

Over de functie

Als vakbondsconsulent werk je bij het Informatie en Advies Centrum (IAC) van de AOb. Dit is het centrale servicepunt waar leden naartoe bellen of mailen met (cao)-vragen en waar onze medewerkers individuele dienstverlening aanbieden. Bij het IAC zijn twee kennisgebieden: algemeen en rechtspositie. We werken met roosters zodat het IAC altijd tussen 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar is.

Als vakbondsconsulent adviseer je leden zelfstandig. Je beantwoordt vragen via de telefoon en digitaal. Het zal gaan over rechtspositie, pensioenen, sociale zekerheid en medezeggenschap. Met hierbij aandacht voor sociale, maatschappelijke en juridische aspecten en specifiek de diverse collectieve arbeidsovereenkomsten in het onderwijs. Ook geef je leden algemene informatie over de verenging, werkorganisatie, de producten en diensten van de AOb.

Het contact leg je vast in het klantensysteem Dynamics. Zo nodig maak je afspraken met leden om advies te geven. Ook volg je de ontwikkelingen op het gebied van arbeids-en onderwijsrecht, sociale zekerheid, medezeggenschap en aanverwante wetgeving en het beleid van de AOb.

Waar je aan moet voldoen

  • Je moet lid zijn van de AOb en werken in het po, vo, mbo, hbo of volwassenen onderwijs
  • Je hebt een dienstverband van minimaal vier dagen binnen één schoolbestuur
  • Basiskennis van rechtspositionele/arbeidsvoorwaardelijke begrippen
  • Communicatieve-, sociale- en gespreksvaardigheden en leesvaardigheid
  • Je weet de bond binnen het maatschappelijk krachtenveld te kunnen plaatsen
  • Het werken met algemene MS Office is je niet onbekend.

Omvang

Het gaat om 16 klokuren per week, verdeeld over twee vaste dagen. De AOb betaalt deze uren aan de school uit. Je blijft in dienst van je huidige werkgever en volgt ook de cao die op jou van toepassing is. Je betrekkingsomvang op school en je salaris blijven gelijk.

Opleiding

Om je basiskennis op het gebied van rechtspositie, arbeid en vaardigheden te vergroten, volg je een interne opleiding, modulair opgezet, én volg je eens per zes weken de scholingsdag voor alle vakbondsconsulenten. De interne opleiding vindt plaats in Utrecht en we vragen je in ieder geval rekening te houden met beschikbaarheid op dinsdag, woensdag of donderdag. De tweede leer/werk dag is op de werkvloer onder begeleiding van een senior vakbondsconsulent. Deze tweede dag wordt ingevuld in overleg met de vakbondsconsulenten van het rayon.

Wat de AOb biedt

Wij bieden je meer verdieping op het gebied van rechtspositie, pensioenen, sociale zekerheid en medezeggenschap. Ook is er binnen kaders ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing. Je hebt contacten met bestuurders, beleidsmakers en collega’s van de juridische afdeling voor de informatievoorziening aan leden en collega’s. Verder biedt de functie de mogelijkheid om bijvoorbeeld deel te nemen aan interne werkgroepen. Het is dus een functie met veel uitdaging!

Meer weten?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Eugenie Keizer, hoofd IAC via 06-462 288 64. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in weken van 21 en 28 mei.

Reageer!

Interesse? Stuur jouw sollicitatie motivatie en curriculum vitae via een e-mail vóór 17 mei 2019 naar Eugenie Keizer: ekeizer@aob.nl o.v.v Vacature VBC Zuid