Vacature: HR-adviseur

Op het Utrechtse hoofdkantoor ontstaat door uitbreiding van de formatie de vacature voor HR-adviseur. Het gaat om een functie voor totaal 21 uur per week: 0,6 fte.

De AOb, de grootste onderwijsvakbond met 85 duizend leden, bestaat uit de vereniging en de werkorganisatie. Naast het hoofdkantoor in Utrecht zijn er vijf regio-kantoren verspreid door het land. De AOb heeft een informele cultuur en zeer betrokken medewerkers. Interessant is dat veel van die medewerkers zelf alles weten van wet –en regelgeving op het gebied van arbeid.

Binnen de werkorganisatie werken circa 145 medewerkers op basis van een dienstverband. Binnen de vereniging hebben wij behalve vrijwilligers ook circa 120 kaderleden, die actief zijn op basis van vakbondsfaciliteiten.

Samen met twee collega’s vorm je de afdeling HR, als onderdeel van de afdeling Financiën en Bedrijfsvoering. Nieuw voor de afdeling HR is dat zij, na jouw komst, ook de vereniging gaat ondersteunen waar het de gefaciliteerde kaderleden betreft.

De functie

Het betreft een allround en dus afwisselende functie. Je adviseert op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je ontwikkelt mede het strategisch personeelsbeleid, je implementeert beleid en voert het mede uit. Je bent beschikbaar voor directeur, bestuurders, leidinggevenden, medewerkers en gefaciliteerde kaderleden. Je ondersteunt de directeur in het overleg met de OR en in onderhandelingen over de eigen cao. Je regisseert en coördineert de werving en selectie.

De uitdaging voor HR is om de positie binnen en de bijdrage aan de organisatie naar een hoger plan te tillen. Denk daarbij aan meer ondersteuning bieden aan leidinggevenden, nieuwe manieren van werven en selecteren introduceren, het cijfermatig analyseren van het personeelsbestand en het updaten en communiceren van procedures. Daarbij komt het professionaliseren van HR binnen de vereniging.

Het streven is te komen tot een evenwichtige verdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen beide HR adviseurs en de medewerker HR. Een verdeling en wijze van samenwerken die recht doet aan ieders capaciteiten en affiniteiten en waarbij vervanging gewaarborgd is.
De functiebeschrijving en het competentieprofiel zijn op verzoek verkrijgbaar bij de afdeling HR.

Wij vragen:

Wij zoeken een allround personeelsadviseur met minimaal 5 jaar ervaring en een hbo of wo opleiding op het gebied van HR. Je bent analytisch en zeer bedreven met cijfers. Je hebt ervaring opgedaan in complexe organisaties, met professionals, en bij voorkeur ook in een politieke organisatie. Je hebt ervaring met nieuwe media en denkt vernieuwend op het gebied van HR. Je communiceert daadwerkelijk effectief, beweegt je makkelijk in de organisatie en bent aantoonbaar vaardig in het adviseren.

Je mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands is uitstekend. Je hebt affiniteit met de vakbond en bent een collega met wie men graag samenwerkt.

Arbeidsvoorwaarden (op basis van een volledige werkweek = 35 uur):

Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd voor 21 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 2.810,– tot maximaal € 3.967,– bruto per maand, salarisklasse VI. Daar komt bij: 8 1/3% vakantietoeslag, 8 1/3 % eindejaarsuitkering, diverse verlofregelingen, waaronder 28 vakantiedagen. Bij de keuze voor opbouw van atv (15 dagen per jaar) bedraagt de werkweek 37,5 uur (7,5 uur per dag).

De AOb heeft een pensioenregeling, waarbij 75 procent van de premie voor rekening van de werkgever komt. Overige arbeidsvoorwaarden conform de cao AOb/FNV-Personeel.

Meer informatie

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij René van Tilborg, hoofd Financiën en Bedrijfsvoering ad interim, bereikbaar via 030-2989898.
Voor informatie over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Ineke Kingma, HR adviseur, telefoon 030-2989115.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan zo spoedig je motivatie en cv naar de Algemene Onderwijsbond, ter attentie van Ineke Kingma. Email adres: personeel@aob.nl

De Algemene Onderwijsbond (AOb) is met 85 duizend leden op afstand de grootste bond van Nederland in alle onderwijssectoren van po tot en met hbo. De bond is aangesloten bij de FNV en heeft een tweeledige doelstelling: belangenbehartiging van het onderwijspersoneel en streven naar goed onderwijs met optimale kansen voor elke leerling.