Secretaresse Centraal Secretariaat (1,0 fte)

De Algemene Onderwijsbond (AOb) is met 86.000 leden op afstand de grootste bond van Nederland in alle onderwijssectoren. De bond is aangesloten bij de FNV en heeft een tweeledige doelstelling: belangenbehartiging van het onderwijspersoneel en streven naar goed onderwijs met optimale kansen voor elke leerling. Op het hoofdkantoor aan de Sint Jacobsstraat 22 in Utrecht ontstaat de vacature voor: Secretaresse Centraal Secretariaat voor 35 uur per week (1,0 fte, onbepaalde tijd)

Het werk:

Het Centraal Secretariaat verzorgt de secretariële en administratieve ondersteuning van het dagelijks bestuur, van de vereniging en van alle afdelingen op het hoofdkantoor met uitzondering van de afdeling Algemeen Juridische Dienstverlening. Op het Centraal Secretariaat werkt een team bestaande uit een hoofd en acht secretaresses.

De secretaresse verricht de algehele secretariële en administratieve ondersteuning van de verschillende organisatieonderdelen. Het werk is zeer divers: aannemen van telefoongesprekken en deze zo mogelijk zelfstandig afhandelen, agendabeheer, post- en mailverzorging, het notuleren, voorbereiden en organiseren van vergaderingen en ledenbijeenkomsten en het beheren van allerlei informatie en documentatie. Er is een grote diversiteit in opdrachtgevers en andere contacten binnen en buiten de AOb. De functiebeschrijving en het competentieprofiel zijn op verzoek verkrijgbaar bij de afdeling HR.

Wij vragen:

Wij zijn op zoek naar een collega die in het bezit is van een secretaresse-opleiding of opleiding op soortgelijk niveau en tenminste 2 jaar allround ervaring heeft als secretaresse.

  • Je bent online zeer vaardig en kunt uitstekend overweg met het MS-office pakket (Word, Outlook, Excel) en (ons) CRM systeem (Dynamics).
  • Je hebt ervaring met sociale media.
  • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands is zeer goed.
  • Je hebt organisatietalent en een dienstverlenende en flexibele instelling, je kunt goed zowel zelfstandig als in een team werken, je bent stressbestendig en accuraat.
  • Je kunt feedback geven en ontvangen en mensen werken graag met jou samen. Je kunt goed plannen.
  • Tenslotte vinden wij het belangrijk dat je affiniteit hebt met de vakbond.

Arbeidsvoorwaarden:

Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal
€ 2.295,– tot maximaal € 3.258,– bruto per maand, salarisklasse IV. Voor ieder jaar jonger dan 21 wordt het salaris met 7,5% verminderd. Daar komt bij: 8,333% vakantietoeslag, 8,333% eindejaarsuitkering en diverse verlofregelingen. Bij de keuze voor opbouw van atv (15 dagen per jaar) bedraagt de werkweek 37,5 uur i.p.v. 35 uur. De AOb heeft een pensioenregeling, waarbij 75% van de premie voor rekening van de werkgever komt. Overige arbeidsvoorwaarden conform de cao AOb/FNV-Personeel.

Inlichtingen bij:

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Marjan Alblas, hoofd centraal secretariaat en rayonsecretariaat. Telefoon 06-21195869.
Voor informatie over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Ineke Kingma, HR adviseur, telefoon 030–2989115.

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd dan zien wij je sollicitatiebrief met cv met belangstelling tegemoet. Deze kun je vóór 26 maart a.s. achterlaten op de sollicitatiepagina.