Onbezoldigd lid AOb-hoofdbestuur

In verband met het tussentijds aftreden van Marjan Dijkema en Auke van Nie ontstaan er twee vacatures voor onbezoldigd hoofdbestuurder.

Hoofdbestuurder zijn betekent dat je -naast je baan in het onderwijs- 2 dagen per week wordt vrijgesteld om mede het beleid en de koers van de AOb te bepalen. Een boeiende en veelzijdige rol waarbij het draait om uitstekend kunnen communiceren en organiseren. Je brengt mensen bij elkaar, leidt vergaderingen, werkgroepen en soms sta je de pers te woord.

Vacature 1: Rayonhoofdbestuurder Noord

Je bent samen met de coördinerend rayonbestuurder en dagelijks bestuurder (gekoppeld aan jouw rayon) eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het rayon. Daarbij werk je, vanuit het kantoor in Groningen, nauw samen met de rayonbestuurders en met de consulenten van de verschillende sectoren.

Vacature 2: Hoofdbestuurder hoger onderwijs

Je brengt het geluid van en uit jouw sector in in het hb. Samen met de dagelijks bestuurder HO en de sectorbestuurder vorm je het driemanschap van de sector.

Zittingstermijn en procedure voor beide vacatures

Het betreft een zittingstermijn tot 1 augustus 2023. Daarna volgt reglementair aftreden met de mogelijkheid om je herkiesbaar te stellen.

Reageren kan tot 31 januari 2022. De namen van de kandidaten worden vanaf 25 februari gepubliceerd op de website van de AOb. De verkiezing vindt plaats op de algemene vergadering op 24 en 25 maart 2022.

Informatie en sollicitatie

Voor deze gekozen functie is een profielbeschrijving beschikbaar. Voor meer informatie kun je bellen met Henrik de Moel, algemeen secretaris, 06 24582184. Je kunt ook jouw vragen, of het verzoek om contact met jou op te nemen mailen naar bestuur@aob.nl

Kandidaatstelling zien wij graag tegemoet op verkiezingen@aob.nl, vóór 31 januari, voorzien van motivatie en cv. Na kandidaatstelling volgt een gesprek met de toetsingscommissie vanuit de Algemene Vergadering.