Meld je aan als Lokaal Onderhandelaar

Wat leuk dat je overweegt om je als lid van het LO aan te melden. Als Lokaal Onderhandelaar ben jij voor jouw sector van groot belang. In deze rol krijg jij de kans om invloed uit te oefenen op de uitvoering van goede arbeidsvoorwaarden binnen jouw universiteit of onderzoeksinstelling. Kortom een belangrijke, maar ook hele mooie positie.

Wat doet een Lokaal Onderhandelaar?

Als lokale vertegenwoordiger neem je namens de AOb deel aan het LO. Hierin zitten vakbondsleden die samen met leden van het college van bestuur afspraken maken over rechtspositie en arbeidsvoorwaarden aan jouw universiteit of instelling. Samen met de werkgever zorgen zij ervoor dat de wet en cao op juiste wijze worden uitgevoerd. Als vertegenwoordiger ben je gedeputeerde van de AOb. Je werkt zelf op de universiteit of instelling, dus weet precies wat er speelt.

Meer weten?

Lees ook het interview met universitair docent Marjolein Hogenbirk, lid van het lokaal overleg aan de Universiteit van Amsterdam. Op deze pagina vind je meer informatie over de functie, hoe je je kunt aanmelden en aan welke voorwaarden je moet voldoen.