Vacature: secretaresse centraal secretariaat (0,5 fte)

De AOb is op zoek naar een secretaresse voor het Centraal Secretariaat met name ter ondersteuning van de Vereniging voor totaal 17,5 uur per week (0,5 fte). Je gaat aan de slag op het hoofdkantoor aan de Sint Jacobsstraat in Utrecht

Het werk:

Je werk binnen het Centraal Secretariaat betreft met name de ondersteuning van de Vereniging. Je werkt binnen het secretariaatsteam (7 personen) samen met de twee secretaresses die belast zijn met de ondersteuning van de vereniging. Dat houdt onder meer in dat je de administratieve uitvoering van de regeling vakbondsfaciliteiten verzorgt en kaderleden ondersteunt bij hun activiteiten voor de AOb. Omdat de vereniging vaak op vrijdag vergadert is het noodzakelijk dat de vrijdag één van je vaste werkdagen is. De overige werktijd vul je bij voorkeur op maandag en donderdag in.

Het werk is zeer divers: aannemen van telefoongesprekken en deze zo mogelijk zelfstandig afhandelen, agendabeheer, post- en mailverzorging, het notuleren, voorbereiden en organiseren van vergaderingen en ledenbijeenkomsten en het beheren van allerlei informatie en documentatie. Er is een grote diversiteit in opdrachtgevers en andere contacten binnen en buiten de AOb. De functiebeschrijving en het competentieprofiel zijn op verzoek verkrijgbaar bij de afdeling HR.

Wij vragen:

Wij zijn op zoek naar een collega die in het bezit is van een secretaresse-opleiding of opleiding op soortgelijk niveau en tenminste 2 jaar allround ervaring heeft als secretaresse. Je bent online zeer vaardig en kunt uitstekend overweg met het MS-office pakket (Word, Outlook, Excel) en (ons) CRM systeem (Dynamics). Je hebt ervaring met sociale media. Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands is zeer goed. Je hebt organisatietalent en een dienstverlenende en flexibele instelling, je kunt goed zowel zelfstandig als in een team werken, je bent stressbestendig en accuraat (ook met cijfers) en mensen werken graag met jou samen. Je kunt goed plannen en organiseren. Tenslotte vinden wij het belangrijk dat je affiniteit hebt met de vakbond.

Arbeidsvoorwaarden (op basis van een volledige werkweek):

Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal
€ 2.234,– tot maximaal € 3.172,– bruto per maand, salarisklasse IV. Voor ieder jaar jonger dan 21 wordt het salaris met 7,5% verminderd. Daar komt bij: 8,333% vakantietoeslag, 8,333% eindejaarsuitkering en diverse verlofregelingen. Bij de keuze voor opbouw van atv (15 dagen per jaar) bedraagt de werkweek 37,5 uur i.pv. 35 uur. De AOb heeft een pensioenregeling, waarbij 75% van de premie voor rekening van de werkgever komt. Overige arbeidsvoorwaarden conform de cao AOb/FNV-Personeel.

Inlichtingen bij:

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Marjan Alblas, hoofd centraal secretariaat en rayonsecretariaat. Telefoon 06-21195869.
Voor informatie over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Ineke Kingma, personeelsadviseur, telefoon 030–2989115.

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd dan zien wij je sollicitatiebrief met cv met belangstelling tegemoet. Deze kun je sturen aan Algemene Onderwijsbond, Postbus 2875, 3500 GW Utrecht ter attentie van Ineke Kingma. Email adres: personeel@aob.nl