Hr-adviseur (0,6-0,8 fte)

De AOb ontwikkelt zich verder. We handhaven onze positie als excellente werknemersorganisatie. Daarnaast willen we meer inhoud geven aan de AOb als beroepsorganisatie van onderwijscollega’s. Dit zijn woorden uit de strategienota van de AOb. Dit betekent dat ook de organisatie zich (steeds) moet ontwikkelen om daaraan uitvoering te geven. Het biedt jou als hr-adviseur een stevige rol in het realiseren en implementeren van de gewenste veranderingen.

 

Wij zoeken enthousiaste kandidaten: met minimaal 5 jaar ervaring als allround hr-adviseur

 • ervaring opgedaan in complexe organisaties, met professionals, en bij voorkeur ook in een politieke organisatie
 • actuele ervaring met strategisch opleiden en leren
 • een hbo-of wo-opleiding op het gebied van hr
 • analytisch en zeer bedreven met cijfers
 • ervaring met online hr-processen (Afas) en affiniteit met HR Analytics.

Wie ben jij?

 • je bent een collega met wie men graag samenwerkt
 • je bent vernieuwend in je vak en tegelijkertijd pragmatisch en hands-on
 • je toont initiatief en denkt in oplossingen, niet in problemen
 • je bent aantoonbaar vaardig in adviseren
 • je hebt een mening en communiceert effectief
 • je hebt affiniteit met de vakbond.

Wat ga je doen?

Hr-adviseur bij de AOb is een allround en dus afwisselende functie. Je adviseert directie en management op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Speerpunt is het vertalen van de nieuwe strategie naar leren en ontwikkelen, zowel van individuele medewerkers en kaderleden als van de organisatie als geheel. Op dit onderwerp en op het hele hr terrein neem je initiatief en je adviseert, regisseert en faciliteert. Ook ondersteun je de directeur in het overleg met de OR en in onderhandelingen over de eigen cao. De uitdaging voor hr is om de bijdrage aan de organisatie naar een hoger plan te tillen. Naast strategisch opleiden gaat dit o.m. over HR analytics, onboarding en recruitment. Daarbij komt het professionaliseren van hr binnen de vereniging.
Samen met twee collega’s vorm je de afdeling hr, als onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering.

Over de Algemene Onderwijsbond

De AOb is met circa 80.000 leden de grootste vakbond van Nederland in alle onderwijssectoren. De AOb is aangesloten bij de FNV en heeft als doelstelling de belangen te behartigen van iedereen werkzaam in het onderwijs, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk.

Als AOb willen we laten zien dat het wél kan. De negatieve spiraal waar het onderwijs in zit keren door te strijden voor beter loon, lagere werkdruk en meer vaste banen. Zo zorgen we voor goed, gezond en bevoegd onderwijspersoneel voor alle leerlingen en studenten. Wij weten wat er speelt in de lokalen en helpen onze leden als dat nodig is. Wij komen samen in actie en vieren successen. Samen sterk onderwijs is niet voor niets onze slogan.

De AOb bestaat uit de Vereniging en de Werkorganisatie. In de Werkorganisatie werken circa 145 medewerkers op basis van een dienstverband. Binnen de Vereniging hebben wij behalve vrijwilligers ook circa 120 kaderleden, die actief zijn op basis van vakbondsfaciliteiten. De AOb kenmerkt zich door een informele cultuur en zeer betrokken medewerkers.

Wij bieden

Een boeiende functie met ruimte voor ontwikkeling in een organisatie die ertoe doet. Het betreft een dienstverband voor 3 tot 4 dagen (21 – 28 uur); we starten met een jaarcontract. Het salaris bedraagt minimaal € 3.345,– tot maximaal € 4.723,– bruto per maand op fulltime basis (= 35 uur; salarisklasse VI). Op dit moment wordt de functie opnieuw gewaardeerd. Mogelijk resulteert dit in een schaalverhoging. Daar komt bij: 8 1/3% vakantietoeslag, 8 1/3 % eindejaarsuitkering, tegemoetkoming premie ziektekosten, een volledige vergoeding van openbaarvervoerkosten woon-werkverkeer tot 50 km en een uitstekende pensioenregeling waarbij 75% van de premie voor rekening van de werkgever komt. Je krijgt een telefoon, laptop en voor je thuiswerkplek wordt meubilair in bruikleen verstrekt. Verder kent de AOb ruime verlofregelingen. Overige arbeidsvoorwaarden conform de cao AOb/FNV-Personeel. De gewenste startdatum is 15 augustus.

Informatie

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Mark van Woudenberg, hoofd Bedrijfsvoering 06-15520129. Voor informatie over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Ineke Kingma, hr-adviseur 06-41118546.

Sollicitatie

We ontvangen je cv en een korte motivatie graag spoedig via de sollicitatiepagina.