Hoofd Marketing & Communicatie

Op het hoofdkantoor van de AOb, gevestigd aan de St. Jacobsstraat 22 in Utrecht, zijn wij op zoek naar een hoofd Marketing & Communicatie. Het gaat om een functie voor onbepaalde tijd voor 0,8 – 1,0 fte. Interesse? Solliciteer dan via onze sollicitatiepagina. 

De afdeling

M&C is een relatief kleine afdeling met een hoge mate van collegialiteit en creativiteit. Er zijn drie subafdelingen onderscheiden: marketing, communicatie en lobby.

  • Marketing verricht werkzaamheden op het terrein van onderzoek, ontwikkeling en advisering m.b.t. de producten en diensten van de gehele AOb. Daarnaast ontwikkelt de afdeling grootschalige campagnes en evenementen en voert deze deels ook zelf uit. Het hoofd is bij grote landelijke acties ook actieleider. Ook ontwikkelt de afdeling content voor leden en richt de kanalen in voor ledenwerving.
  • Redactie doet journalistiek onderzoek, schrijft achtergrondartikelen voor het Onderwijsblad en verzorgt dagelijkse verslaggeving van het onderwijsnieuws via website en social media.
  • Persvoorlichting en woordvoering heeft een groot netwerk met landelijke en regionale media.
  • De lobbyist werkt in nauwe samenwerking met het bestuur, de beleidsafdeling en persvoorlichter aan lobbyactiviteiten richting de politiek.

Met deze activiteiten draagt M&C in belangrijke mate bij aan de modernisering van de AOb en aan het vergroten van onze impact, juist ook in nieuwe sectoren. En uiteraard aan ledenwerving en –binding.

De functie

Het hoofd M&C geeft rechtstreeks leiding aan de persvoorlichter en de lobbyist en via de hoofdredacteur en coördinator Marketing aan de subafdeling Marketing en de redactie.
Naast ca. 15 professionele medewerkers met een dienstverband zijn er 9 consulenten die werkzaamheden verrichten voor M&C. En er wordt dagelijks samengewerkt met externe tekstschrijvers, ontwerpers en filmmakers.

Als hoofd M&C ben je verantwoordelijk voor o.m. de marketingstrategie en het
optimaal, via eigen en andere media, naar buiten brengen van de standpunten van de
AOb, het beïnvloeden van het maatschappelijk debat en de publieke opinie. Als MT lid
lever je je bijdrage aan de (nieuwe) strategische doelen.

Je bent een verbindende schakel binnen de werkorganisatie en tussen de werkorganisatie en vereniging. De uitdaging zit in die verbindende rol en de bijdrage aan de transitie naar een moderne bond die maximale impact heeft en aansprekend is voor het hele onderwijsveld: zowel als het gaat om arbeidsvoorwaarden, het beroep van de leraar en de kwaliteit van het onderwijs.
Je werkt voor een democratische vereniging waarbij de gekozen vertegenwoordigers de beleidslijnen bepalen.

De zeer professionele marketeers, journalisten, woordvoerders en lobbyist zijn meesters in de manier waarop marketing en communicatie wordt vormgegeven. Zowel de bestuurders als je medewerkers verwachten van jou dat je een stevige sparringpartner bent, dat je samen met hun ambities realiseert en in het managementteam de kansen voor marketing en communicatie goed over het voetlicht brengt.

Wij vragen

  • Wij zoeken enthousiaste kandidaten die voldoende ervaring hebben met leiding geven in complexe organisaties, functionerend op WO werk- en denkniveau, met kennis inzake Marketing en affiniteit met journalistiek.
  • Kennis van Onderwijs is een belangrijke pré.
  • Je hebt ervaring met verenigingsmanagement, je hebt visie en je bent een verbinder. Daarnaast heb je affiniteit met ons dynamische (politiek -en maatschappelijk) speelveld.
  • Je hebt ervaring met advisering.
  • Je gaat oplossingsgericht en creatief te werk, je kunt incasseren en bent er tegen bestand om met enige regelmaat onder hoge tijdsdruk te werken

Wij bieden (arbeidsvoorwaarden bij een voltijdbaan)

Een zeer boeiende job in een organisatie die er toe doet met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 4.681,- en maximaal € 6.272,- bruto per maand, schaal X (peildatum januari 2021). Daarbij komt 8,333% vakantietoeslag en 8,333% eindejaarsuitkering. De AOb heeft goede en flexibele arbeidsvoorwaarden zoals onder meer 224 vakantie-uren, extra geboorteverlof en de mogelijkheid 15 a.t.v. dagen op te bouwen. De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; de werkgever betaalt 75% van de premie. De AOb hanteert een fulltime werkweek van 35 uur.

Meer informatie

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Christa Compas, algemeen directeur, telefoon 06-13458269. Voor informatie over de arbeidsvoorwaarden en/of sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ineke Kingma, HR adviseur telefoon 06-41118546.

Interesse?

Stuur dan spoedig je sollicitatiebrief met cv via onze sollicitatiepagina ter attentie van Ineke Kingma.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) is met zo’n 83.000 leden de grootste vakbond van Nederland in alle onderwijssectoren. De AOb is aangesloten bij de FNV en heeft als doelstelling de belangen te behartigen van iedereen werkzaam in het onderwijs, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk. Dat doen wij vanuit de vereniging en vanuit de werkorganisatie met zeer gemotiveerde en inspirerende mensen.