AOb-vakbondsconsulent Zuid-Nederland, 2 dagen per week

Werken in het onderwijs en als deskundige op het gebied van rechtspositie. Dat kan bij de AOb. De bond nodigt je uit te solliciteren naar de functie van vakbondsconsulent Zuid (Limburg en Noord-Brabant). Een vakbondsconsulent is een actief lid binnen de AOb en biedt rechtspositionele ondersteuning aan AOb-leden.

 

Standplaats rayonkantoor AOb in Eindhoven.
Het gaat om 720 klokuren (twee dagen per week).

Werkzaamheden

  • Beantwoordt vragen op het gebied van rechtspositie, sociale zekerheid en pensioenen;
  • Adviseert, ondersteunt en begeleidt individuele leden via de telefoon en e-mail;
  • Verstrekt algemene informatie over de vereniging, de werkorganisatie, de producten en de dienstverlening van de AOb;
  • Verwijst zo nodig leden door naar de andere afdelingen;
  • Werkt volgens rooster bij het informatie- en adviescentrum binnen de tijden 8.00-17.30 uur;
  • Houdt zich op de hoogte van ontwikkelingen van de rechtspositie, ziektetrajecten, sociale zekerheid en pensioenen en neemt deel aan scholingen voor vakbondsconsulenten in Utrecht;
  • Is (online) aanwezig bij de voorbereidende algemene vergadering;

Omvang

Voor een sollicitant is een minimale structurele aanstelling bij de werkgever een vereiste: wtf 0,7-0,8. Het gaat om een functie van 720 klokuren, twee dagen per week. De AOb betaalt deze klokuren aan de school uit. Je blijft in dienst van je huidige werkgever en zowel je betrekkingsomvang als je salaris blijven gelijk.

Opleiding

Om je basiskennis op rechtspositioneel en arbeidsrechtelijk vlak te vergroten, volg je een interne opleiding die in ieder geval plaatsvindt op een vaste dag (donderdag). Het is dus van belang dat je deze dag beschikbaar bent in het schooljaar 2022-2023. De opleiding vindt plaats op de werkplek in het rayon én op het hoofdkantoor in Utrecht.

Sollicitatieprocedure

Je sollicitatiebrief dient uiterlijk 20 mei in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken willen we laten plaatsvinden in week 22 en 23. Stuur jouw e-mail met motivatie en cv naar Marcel Crum (hoofd informatie- en adviescentrum a.i.): mcrum@aob.nl Ook voor aanvullende informatie kun je bij hem terecht: 06 46282786.