Ambitieuze teamleider medezeggenschap (0,8 – 1,0 fte)

De Algemene Onderwijsbond (AOb) zoekt een inspirerende en ondernemende teamleider die onze diensten voor medezeggenschappers naar het volgende niveau tilt.

De opgave

Het versterken van de mr en or in scholen en op instellingen is één van de speerpunten van de AOb. Meerzeggenschap noemen we dat. De afgelopen maanden is een projectplan opgesteld en zetten we de eerste stappen terug naar onze positie als meest toonaangevende aanbieder! De komende jaren willen we dan ook groeien in marktaandeel en impact op scholen.

Wij zoeken enthousiaste kandidaten:

  • met ervaring in acquisitie en leiding geven aan het acquisitieproces
  • in staat managementinformatie te genereren en te analyseren
  • met ervaring in en een passie voor het geven van trainingen
  • kennis van het onderwijsveld en affiniteit met medezeggenschap een pré
  • met wo werk- en denkniveau.

Wie ben jij?

  • Je gaat coachend, inspirerend en praktisch te werk om de afdeling te laten groeien en bloeien
  • Je vindt intern de verbinding en extern de kansen
  • Je bent een netwerker en je bent ondernemend, creatief en flexibel.

Wat ga je doen?

Je wordt verantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van de dienstverlening aan medezeggenschapsraden. Binnen de AOb heb je echt je ‘eigen winkel’. Je geeft operationeel leiding aan 5 trainers en functioneel aan de 3 betrokken collega’s van het secretariaat en 8 consulenten. Daarnaast werk je de helft van je tijd als trainer/adviseur. Je bent de schakel met de organisatie, met name in nauwe samenwerking met marketing en beleidsmedewerkers MZ. Je rapporteert aan het afdelingshoofd.

Het team

Het team geeft trainingen en adviseert medezeggenschapsraden. Naast trainingen over medezeggenschap worden ook trainingen gegeven over bekostiging van onderwijs en formatie- en taakbeleid.

Collega’s van het secretariaat verwerken aanvragen, zorgen voor lespakketten en facturen en onderhouden contact met klanten. Het team vormt samen met Buitendienst en Beleid de afdeling Collectieve Belangenbehartiging.

Over de Algemene Onderwijsbond

De AOb is met circa 80 duizend leden de grootste vakbond van Nederland in alle onderwijssectoren. De AOb is aangesloten bij de FNV en heeft als doelstelling de belangen te behartigen van iedereen werkzaam in het onderwijs, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk.

Wij bieden

Een boeiende job, in samenwerking met bevlogen collega’s, in een organisatie die ertoe doet. Een baan met een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid bij het realiseren van de doelstellingen. Het betreft een tijdelijk dienstverband, voor de duur van het project met een minimum van een jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 3.760– en maximaal € 5.189,– bruto per maand (schaal VIII), bij een fulltime dienstverband (= 35 uur). Daarbij komt 8,3% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

De AOb heeft goede en flexibele arbeidsvoorwaarden zoals onder meer 196 vakantie-uren en de mogelijkheid 15 a.t.v.-dagen op te bouwen. Voor een goede thuiswerkplek wordt meubilair in bruikleen ter beschikking gesteld. De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; de werkgever betaalt 75% van de premie.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Kimon Moerbeek, leidinggevende, 06-6 4707 2801. Voor informatie over de sollicitatieprocedure en voor het opvragen van het profiel kun je contact opnemen met HR: Ineke Kingma tel. 06-41118546.

Indien je belangstelling hebt en aan de functie-eisen voldoet, stuur dan voor 24 mei 2022 je sollicitatiebrief en je cv naar personeel@aob.nl ter attentie van hr-adviseur Ineke Kingma.