CVHO, voor protestants-christelijk onderwijs

De AOb-afdeling CVHO vindt het belangrijk dat je als onderwijspersoneel je protestants-christelijke identiteit kunt uitdragen op je school. CVHO helpt je daar inkleuring aan te geven door bijeenkomsten te houden en door leermiddelen te ontwikkelen waarin de relatie tussen vakken en levensbeschouwelijke thema’s naar voren komt.

Handige websites

De AOb-afdelingen hebben verschillende interessante websites gelanceerd. Bijvoorbeeld een over de reformatie en de contrareformatie. Oud-bestuurslid Henk Willigenburg zegt daarover in het Onderwijsblad: ‘Daar kan iedereen zijn kennis over deze brute tijden nog eens ophalen en verbreden.’ Op deze site is ook lesmateriaal te vinden. Kijk op de website. 

Werk je in het voortgezet onderwijs? Dan is de website beeldfiguren van het Christendom ook interessant om eens te bezoeken. Op deze site is informatie te vinden over sleutelfiguren in het West-Europese christendom. Voor een snelle en gedegen oriëntatie, met suggesties om te gebruiken in de klas, maar ook te raadplegen als bronnenmateriaal voor werkstukken en presentaties. Ga naar de website.

Voor beginnende docenten in het bijzonder onderwijs is de website Inspiratietoolkit handig. Deze site is bedoeld om startende docenten wegwijs te maken in het gedachtegoed van rooms-katholieke en protestantse scholen en om zelf inhoud te geven aan de vormgeving van dit onderwijs.

Bestuur

Voorzitter van CVHO is Peter van Arum. Mailen kan via: cvho@aob.nl 
Vanuit het AOb-hoofdbestuur is Frits Fraanje, ffraanje@aob.nl, verantwoordelijk voor deze afdeling. Anne Marie Adriaanse-Teeuw is secretaris en Monique Steenkamer is bestuurslid bij CVHO.

Meld je aan!

Wil je je als AOb-lid aansluiten bij CVHO? Dat kan via de persoonlijke omgeving MijnAOb. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws van CVHO.