Kleurrijk Onderwijs

De groep Kleurrijk Onderwijs zet zich al sinds 1983 in voor diversiteit in het onderwijs. Altijd onder de paraplu van de AOb en haar voorlopers. Deze groep komt op voor de belangen van mensen van kleur in het onderwijs. Het is onze droom dat er ooit een afspiegeling van de maatschappij voor de klas staat en dat elk kind in een veilige omgeving zichzelf volledig kan ontplooien.

Wat doet de AOb-groep Kleurrijk Onderwijs?

  • De groep wil racisme, discriminatie en segregatie tegengaan in het onderwijs
  • Zorgen voor bewustwording en tegengaan van impliciete vooroordelen
  • Een inclusief curriculum (burgerschap)
  • Het tegengaan van stereotypes in het onderwijs
  • Eerlijke schooladviezen

Om dit voor elkaar te krijgen werken de bestuursleden van Kleurrijk Onderwijs nauw samen met het hoofdbestuur van de AOb en met een aantal verwante organisaties.

Word actief!

Wij zijn op zoek naar collega’s die zich sterk willen maken voor deze doelen en hier actief mee aan de slag willen gaan. Wil je actief zijn in onze groep of met ons kennismaken? Neem dan contact op met AOb-hoofdbestuurder Rosalinde Stins via rstins@aob.nl 
Op dit moment is er een vacature voor bestuurslid bij de groep. Lees op deze pagina meer over deze vacature.

Leven er op je school onderwerpen waarover je graag eens met ons van gedachten zou wisselen? Neem ook dan contact op met de groep Kleurrijk Onderwijs.

Meld je aan!

Wil je je als AOb-lid aansluiten bij de groep Kleurrijk Onderwijs? Dat kan via de persoonlijke omgeving MijnAOb. Geef je op voor de nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.