AOb Roze

AOb Roze houdt zich bezig met seksuele diversiteit en onderwijs. Als homo, lesbo, biseksueel of transgender heb je een bijzondere positie op je school. Het is goed om te weten dat je niet alleen staat.

Bijna vijfhonderd andere lhbt-leraren van AOb Roze (her)kennen je situatie, steunen elkaar hierin en willen graag van elkaar leren.

AOb Roze biedt leden informatie op het gebied van seksuele diversiteit in het onderwijs via nieuwsbrieven en de website. Ook kun je terecht voor vragen of problemen bij het bestuur van AOb Roze. De groep adviseert het hoofdbestuur van de AOb over de ‘roze kant’ van beleidskeuzes. Ook organiseert de groep studiedagen en conferenties met onder meer aandacht voor veiligheidsbeleid en seksuele diversiteit op school. AOb Roze volgt alle nieuwe ontwikkelingen en houdt enquêtes onder de leden. Met deze uitkomsten informeert de groep de geledingen binnen de AOb, de media en andere overheidsinstanties.

Deze AOb-groep werkt ook veel samen met andere organisaties om van elkaar te leren. Een voorbeeld van zo’n samenwerking is de Roze Alliantie waarin verschillende organisaties scholen leren hoe de homotolerantie vergroot kan worden.

Bestuur

Wil je meer informatie over AOb Roze of zelf actief worden in deze groep? Dan kun je contact opnemen met AOb-hoofdbestuurder Rosalinde Stins: rstins@aob.nl Meld je aan!

Wil jij je als AOb-lid aansluiten bij de groep AOb Roze? Dat kan via de persoonlijke omgeving MijnAOb.