Een nieuwe coating op de vloer bij één van de scholen van het Summa College zorgde voor stankoverlast.
Een nieuwe coating op de vloer bij één van de scholen van het Summa College zorgde voor stankoverlast.

beeld: pixabay

Stinkende vloer jaagt studenten het lokaal uit

Een nieuw gelakte vloer bij een techniek-locatie van het Summa College in Eindhoven zorgde deze week voor stankoverlast. Enkele mensen kregen last van klachten zoals hoofdpijn en misselijkheid. De directie besloot daarom de lessen afgelopen dinsdag vroegtijdig te beëindigen.

Dat bevestigt woordvoerder Doortje Cornelissen van het Summa College, een grote mbo-instelling met 26 scholen in Noord-Brabant. Bij de AOb kwamen bezorgde telefoontjes binnen over de stank. “Ons advies is om allereerst een preventiemedewerker in te schakelen”, zegt Marlies Roemen van het Informatie en Advies Centrum van de AOb. Deze medewerker kent de Arboregels, kan eventueel metingen doen en de directie inlichten als er maatregelen genomen moeten worden. De directie kan besluiten om de studenten naar huis te sturen.

Onvoorzien

Volgens Cornelissen is er bij de Eindhovense technieklocatie afgelopen dinsdag een nieuwe vloer gelakt en vooral de coating van de vloer veroorzaakte de stank. ‘We hadden niet voorzien dat de coating een dergelijke stankoverlast zou veroorzaken’, mailt Cornelissen. Toen dit toch voor overlast zorgde, besloot de directie de lessen te stoppen voor die dag. ‘Dit vinden we erg vervelend voor onze studenten’, aldus de woordvoerder. Door de ruimte goed te ventileren was de volgende dag de stank weg.

Aankomend weekend wordt de vloer verder onder handen genomen, zodat er geen overlast meer is voor de medewerkers en studenten.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER