Herken jij je in de nieuwe functiebeschrijvingen directies? Doe mee aan de internetconsultatie. Invullen kan tot en met 23 april.
Herken jij je in de nieuwe functiebeschrijvingen directies? Doe mee aan de internetconsultatie. Invullen kan tot en met 23 april.

Beeld: Flickr

Internetconsultatie functiebeschrijvingen directeurfuncties

In het onderhandelakkoord van de cao primair onderwijs is afgesproken dat de directiefuncties worden geactualiseerd. Laat jouw mening horen over de functiebeschrijvingen voor directeuren, vul de vragenlijst in!

Zoals afgesproken in het cao-akkoord van 2018, hebben de vakbonden en de werkgeversvereniging PO-Raad de functies van directeur onder de loupe genomen. Dat heeft geleid tot voorbeeldreeksen voor directeuren van reguliere scholen, IKC’s en eenpitters en voor adjunct-directeuren. Ook zijn er twee voorbeeldfunctiebeschrijvingen gemaakt voor een bovenschools directeur en directeur/leidinggevende van een samenwerkingsverband.

De partijen vragen nu aan jou om mee te denken. Doen de conceptbeschrijvingen recht aan het werk en het takenpakket van de directeur en de adjunct-directeur? Zijn de reeksen werkbaar in de praktijk en maken ze het beroep aantrekkelijker? Alle input en antwoorden die via de internetconsultatie wordt gegeven nemen de sociale partners mee naar de cao-onderhandelingen. Daar stellen de partijen de functiebeschrijvingen vast.

De internetconsultatie staat open tot en met 23 april 2018. Je kunt de enquête vinden via de website van de PO-raad.

 

Meer nieuws

Jongeren spreken recht op school

Leerlingen die zelf ‘rechtspreken’ als een medeleerling de fout ingaat. Het gebeurt op steeds meer middelbare scholen. “Ik laat mijn advocaat het woord doen.” LEES VERDER