AOb bezoekt leden van school die salaris inhoudt

Nog voor de zomer bezoekt de AOb leden bij de scholen van stichting Kans en Kleur in Wijchen en omgeving. Het schoolbestuur wil loon inhouden voor het uur dat er tijdens de prikactie niet is gewerkt. Voor zover bekend is dit het enige schoolbestuur dat salaris wil inhouden.

De actie was immers geen staking, er werd afgelopen dinsdag alleen het eerste uur geen les gegeven. Deze aanpak werd ook gesteund door de PO-raad, de overkoepelde werkgeversorganisatie in het primair onderwijs. De raad riep nadrukkelijk op geen loon in te houden.

Principe

Voor bestuurder Hennie Biemond van Kans en Kleur is het een principiële kwestie, zegt zij in de Gelderlander. Als leraren de werkdruk te hoog en hun salaris te laag vinden en actievoeren, moeten ze er salaris voor over hebben. “Mensen hebben niet het werk gedaan dat op het rooster stond.” Het ingehouden loon van stakers gaat terug naar de teams, en wordt door het bestuur verdubbeld. ”Zo laten we concreet onze steun aan de actie zien”, aldus Biemond in de Gelderlander.

Bonden en PO-raad hebben Kans en Kleur gevraagd dat standpunt te wijzigen. De AOb telt flink wat leden op de scholengroep en gaat met hen de komende week in gesprek over de salarisinhouding, werkdruk en salaris. Ook nodigt de bond de bestuurders van de stichting uit voor een gesprek. Wanneer leden van andere schoolbesturen te maken krijgen met salarisinhouding vanwege de actie, kunnen zij dat melden bij info@aob.nl.

Meer nieuws