Lokaal Onderhandelaar

Hoe word ik lid van het Lokaal Overleg (LO) en wat doet een Lokaal Onderhandelaar? Alles wat je hierover wil en moet weten vind je hier.

 

Hoe word ik lid van het Lokaal Overleg?

Wat leuk dat je overweegt om je als lid van het LO aan te melden. Als Lokaal Onderhandelaar ben jij voor jouw sector van groot belang. In deze rol krijg jij de kans om invloed uit te oefenen op de uitvoering van goede arbeidsvoorwaarden binnen jouw universiteit of onderzoeksinstelling. Kortom een belangrijke, maar ook hele mooie positie.

Wat doet een lokale vertegenwoordiger?

Als lokale vertegenwoordiger neem je namens de AOb deel aan het LO. Hierin zitten vakbondsleden die samen met leden van het college van bestuur afspraken maken over rechtspositie en arbeidsvoorwaarden aan jouw universiteit of instelling. Samen met de werkgever zorgen zij ervoor dat de wet en cao op juiste wijze worden uitgevoerd. Als vertegenwoordiger ben je gedeputeerde van de AOb. Je werkt zelf op de universiteit of instelling, dus weet precies wat er speelt.

Hoe meld ik mij aan?

Wil jij aan het LO van jouw universiteit deelnemen? Meld je dan aan bij de LO’er van jouw universiteit of als deze er (nog) niet is, neem dan contact op met AOb-rayonbestuurder Ahmed Charifi via acharifi@aob.nl of tel: 06 22 56 89 99.

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek waarin je over de verdere procedure wordt geïnformeerd. Heeft jouw universiteit al twee vertegenwoordigers, dan kun je je aanmelden voor de positie van plaatsvervangend Lokaal Overlegger.

Heb ik recht op compensatie?

De benoeming als lid van het LO is een formele benoeming. Je wordt gefaciliteerd vanuit de universiteit. Dit is geregeld in de cao. Dit houdt in dat je binnen je eigen dienstverband tijd krijgt voor het verrichten van vakbondsgerichte activiteiten waaronder het LO, maar ook voor het informeren van leden of het organiseren van bijeenkomsten voor leden.

Wil jij Lokaal Onderhandelaar worden, maar ben je nog geen lid? Meld je dan aan als lid. 

Check alle voordelen van het lidmaatschap