Stem voor goed onderwijs!

Op 17 maart 2021 vinden de landelijke verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Hét moment om te kiezen voor een politieke partij die het onderwijs er weer bovenop gaat helpen. De grootste politieke partijen hebben de meeste invloed op een nieuw regeerakkoord. Het maakt dus heel veel uit wat je stemt! De AOb roept dan ook iedereen op te stemmen voor goed onderwijs.

Help jij ons deze boodschap te verspreiden? Ga dan direct naar de Toolbox!

 

 • De Boodschap

  Waar zet de AOb zich voor in?

  Wij zijn ervan overtuigd dat goed onderwijs het verschil maakt. Niet alleen nu, maar juist ook voor de toekomst. Voor een sterke economie, veiligheid, innovatie, een inclusieve samenleving en nog veel meer. Kwalitatief onderwijs hangt van heel veel factoren af, en we weten dat we niet alles tegelijk voor elkaar kunnen krijgen. Daarom benoemen we 4 focuspunten voor het komende regeerakkoord:

  1. Kleinere klassen;
  2. Meer vaste banen;
  3. Genoeg bevoegde leraren
  4. Een aantrekkelijk salaris.

  Meer hierover lees je in het manifest in de toolbox.

   

  Hoe doen we dat?

  We voeren actie richting de politiek. Soms heel zichtbaar met acties voor structurele investeringen en een grote zichtbaarheid in de pers. Soms door onderzoek te doen naar zaken als Passend Onderwijs en Kansengelijkheid. Of door in gesprek te gaan met het Ministerie en werkgevers. Maar altijd leggen we ons oor te luisteren bij onze leden. Waar lopen jullie tegenaan? Wat zijn de grootste problemen? En wat zou het verschil maken? Wat is de benodigde oplossing? Al deze noodkreten, verhalen en oproepen brengen we over aan de politiek.

  In de aanloop naar de verkiezingen hebben jullie je massaal uitgesproken voor kleinere klassen van 21 leerlingen. De petitie werd ruim 40.000 keer ondertekend! Die hebben we, samen met andere belanghebbenden in het onderwijs, aangeboden aan de politici. En zo staat er nog veel meer op de planning. Maar daarvoor hebben we jouw steun nodig!

   

  Wat kan ik doen?

  Wil jij ook mensen oproepen te stemmen voor goed onderwijs? Geweldig! Hoe meer we deze boodschap verspreiden, hoe meer impact het heeft. Dus praat met je collega’s, tag ze op onze sociale kanalen of meld je aan als vrijwilliger.
  Je kunt ook verschillende materialen bij aanvragen bij jouw rayon om op te hangen of uit te delen op je school of onderwijsinstelling, achter je raam thuis te hangen of te delen met familie, vrienden of andere ouders. Ga daarvoor naar de Toolbox.

  Draag jij het onderwijs een warm hart toe? En wil je net als wij de kwaliteit van het onderwijs structureel verbeteren? Word dan lid van de AOb.

 • Toolbox
 • Aanmelden als vrijwilliger

  Vanuit het hele land komen ideeën om deze boodschap nog meer kracht bij te zetten. Ontzettend leuk, en daarom willen we aan zoveel mogelijk daarvan gehoor geven. Daarvoor hebben we alleen wel extra handjes nodig. Wil jij ook je steentje bijdragen? Meld je dan aan als vrijwilliger. Dat kan door een mailtje te sturen aan jouw rayon met daarin je naam, telefoonnummer, woonplaats en eventuele bereidheid/beperkingen om te reizen. Zij nemen dan contact met je op over de geplande activiteiten.

 • Op welke partij moet ik dan stemmen?

  Laten we heel helder zijn, dat bepaal je natuurlijk volledig zelf! Maar wil je weten wat de verschillende partijen over onderwijs zeggen, bekijk dan vooral even de plaat hieronder. We hebben namelijk de verkiezingsprogramma’s van de grootste politieke partijen voor je doorgenomen en kort samengevat wat ze belangrijk vinden met betrekking tot onderwijs.

   

   

  Dit is een overzichtelijke maar wat versimpelde samenvatting. Toch liever het hele verkiezingsprogramma lezen? Hieronder vind je het complete verkiezingsprogramma per partij als download.

   

  Verkiezingsprogramma’s
  VVD
  CDA
  D66
  PvdA