Jonge kind 2019

Spel verbindt

Op woensdag 3 april 2019 is de vierde editie van het landelijk congres Jonge kind AOb en HJK. Hét congres voor de onderbouw, voor leerkrachten, bouwcoördinatoren en directies. Het thema dat dit jaar centraal staat is spel verbindt. Spel verbindt alle jonge kind-professionals en de verschillende (werk)velden waarin ze actief zijn. Buiten of binnen, online of offline, thuis of op school, spelen of leren, groep 2 of groep 3: wat ons betreft zijn dit geen tegenstellingen, maar kansen om te verbinden.

Verbondenheid als antwoord

We starten met de inspirerende lezing ‘Verbondenheid als antwoord’ van verzinner, verteller, verbinder Marcel van Herpen. Een goede relatie maakt goede prestaties mogelijk. Door gepaste begeleiding van het spel ontstaat een betere relatie met het jonge kind. Door spel als uitgangspunt te nemen voelen kinderen zich gehoord en gezien. Leerkrachten mogen hierin nooit alleen staan. Hij vertelt zijn verhaal vanuit liefde voor het vak van leerkracht en de kinderen.
Marcel is oprichter van de expertisecentra E.G.O. en DuOO, medeoprichter van het NIVOZ en een veelgevraagd spreker op (inter)nationale conferenties. Hij schreef de boeken Ik, de leraar, Wij, de leraar, Wij zijn Leiders en Ik, de coach. Meer over Marcel vind je op zijn website.

Banner jongekind2019

Workshops

Vervolgens zijn er dertig workshops, lezingen en inspirerende praktijkvoorbeelden van specialisten of collega’s, waar je in drie rondes uit kunt kiezen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deel te nemen aan een workshop rondom mindfulness: Spelen in stilte: Mindfulness verbindt van schrijfster en trainster Irma Smegen. Of je kunt je inschrijven voor de workshop Digitale middelen als verrijking van het spel van kleutermeester Sander Gordijn. Meester Sander is niet zomaar een meester, hij is in in 2013 uitgeroepen tot eduapp-expert en in 2017 tot meest innovatieve leerkracht van het jaar. Maar er zijn nog veel meer inspirerende en interessante workshops, kijk voor het totale overzicht in het programmaboekje.

Informatiemarkt

Tussendoor kun je terecht op de informatiemarkt. Daar zie je de nieuwste materialen en methodes, en maak je kennis met deskundigen uit verschillende organisaties. Ook kun je je inschrijven voor clinics in een echte ‘inspiratiespeeltuin’ van de Rolf Groep. De onderbouwconsulenten nodigen je uit en begeleiden je graag op je ontdekkingstocht. Je hebt je eigen klassiekers: beproefd onderwijs waarvan je weet hoe het werkt. Dat is jouw vertrouwde basis. Wat als je deze basis deels opnieuw uitvindt? Als je vaste route ineens splitst in meerdere richtingen? Je ontdekt in deze clinic nieuwe mogelijkheden van dagelijks gebruikte ontwikkelingsmaterialen.

In de stand van HJK kun je in gesprek gaan met verschillende experts en krijg je de special ‘Mediawijsheid’ gratis mee naar huis. En de AOb is ook ruim vertegenwoordigd met onderwijsspecialisten om eventuele vragen over actuele onderwerpen te beantwoorden.

Aanmelden

Zorg dat je bij het congres Jonge kind 2019 bent en meld je hieronder aan.
Schrijf je ook direct in voor de workshops. Er zijn bepaalde consequenties verbonden aan het wijzigen van je inschrijving:

  • Je huidige inschrijving wordt geannuleerd
  • Je krijgt een creditnota
  • Je meldt je opnieuw aan voor het congres
  • Het kan zijn dat andere workshops waar jij je voor in hebt geschreven dan vol zitten en je andere workshops moet kiezen

Wijzigen en annuleren kan kosteloos tot 4 weken voor aanvang van het congres.
Heb je alsnog vragen over het inschrijven of het wijzigen van je inschrijving, dan kun je een mail sturen naar: mz@aob.nl

Meld je aan