Aanvraagformulier voorbeeldfuncties fuwa-vo

Sinds augustus 2002 kan in het voortgezet onderwijs voor het waarderen van functies een nieuw functiewaarderingssysteem worden toegepast. De implementatie van het nieuwe systeem verloopt in fases. Veel werkgevers hebben besloten eerst de onderwijsondersteunende en overige functies te beschrijven en waarderen.

 

Veel scholen werken aan een beschrijving en waardering van docentenfuncties. Het systeem heeft als doel de te verrichten werkzaamheden en de daarbij behorende verantwoordelijkheden juist te waarderen. In het systeem zijn 77 voorbeeldfuncties opgenomen.

Voorbeelden

Besef dat het om voorbeelden gaat. Elke organisatie kan een eigen set van functies, een functiebouwwerk, maken. Deze functies moeten daarna worden beschreven en gewaardeerd volgens FUWA VO 2002. Aan de voorbeelden kunnen geen rechten voor de individuele werknemers worden ontleend en evenmin de verplichting voor een organisatie om de voorbeeldfuncties in te voeren.

Het is mogelijk dat een functie waarvan de naam identiek is aan die van een voorbeeldfunctie toch hoger of lager gewaardeerd wordt, omdat de in deze functie opgenomen werkzaamheden en verantwoordelijkheden dit rechtvaardigen.

Aanvragen

Met het onderstaande formulier kun je de door jou gewenste voorbeeldfunctie aanvragen.
Wij sturen dit dan per mail naar je op. We werken eraan om de functies hier als downloads op te nemen.

Velden met * zijn verplicht in te vullen.

Naam *
Lidnummer *
E-mail *
Directie-functies
Docenten-functies
ICT-functies
Middenmanagement-functies
OOP-functies
Overige functies