Agenda

  Pensioenbijeenkomst in Den Haag

  • ALGEMEEN/RAYONZUIDWEST/LEDEN

  Werk je in het onderwijs en ben je geboren in of na het jaar 1953 tot en met 1959? Dan zijn er mogelijkheden om je pensioen op verschillende manieren te gebruiken. Dit wordt het keuzepensioen genoemd. De eerste werknemers uit het onderwijs hebben al aanspraak gemaakt op dit keuzepensioen. Tijdens deze bijeenkomst willen we je optimaal informeren over de mogelijkheden en wat de verschillen zijn met de FPU. Vragen die we bespreken tijdens deze bijeenkomst zijn:

  • Eerder of later met pensioen, wat zijn de gevolgen?
  • Wat is voorwaardelijk pensioen en waar moet ik op letten?
  • Hoe hoog is het nabestaandenpensioen: kan ik het nabestaandenpensioen ook uitruilen voor meer eigen pensioen of juist andersom?
  • Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen?
  • Ik wil zelf berekeningen maken: hoe werkt MijnABP?

  Als je al eerder bij een voorlichting bent geweest, dan geeft deze bijeenkomst geen nieuwe informatie. De bijeenkomst is in Restaurant Gember, Stadhouderslaan 43, 2517 HV Den Haag. Van: 19:00 - 21:00 uur. Aanmelden kan via de link hieronder.

  ALLES OVER DIT EVENT

  Miniconferentie: 'Taakbeleid primair onderwijs' in Rotterdam

  • PO/RAYONZUIDWEST/LEDEN

  De gesprekken over de invulling van het taakbeleid vinden deze periode plaats. Tijdens de conferentie gaan we in op de volgende vragen: Hoe zit het taakbeleid in elkaar? Wat zijn vaste uren en welke kunnen variëren? Hoe kan ik mijn eigen taakbeleid uitrekenen. En welke rol heeft de medezeggenschapsraad bij het taakbeleid? Het is een praktische workshop waarin ook automatisch een deel van de cao wordt uitgelegd. De miniconferentie is op het AOb-rayonkantoor Zuidwest, Pegasusweg 200, 3067 KX Rotterdam. Van 16.45 - 18.15 uur. Inschrijven via onderstaande link.

  ALLES OVER DIT EVENT

  Dialoogtafel in samenwerking met FNV Vrouw

  • OVERIG/RAYONNOORD/LEDEN

  De arbeidsmarkt moet vrouwproof!
  Praat mee tijdens een dialoogtafel. Het thema van deze dialoogtafel is vrouwen in het onderwijs. FNV Vakbondshuis, Jacob Catsplein 1, 8913 CS Leeuwarden. Van 17:00 - 20.00 uur.Voor een broodje wordt gezorgd

  Meer informatie :www.fnvvrouw.nl/activiteiten/fnv-vrouw-70-jaar/
  Meld je aan door te mailen naar post@fnvvrouw.nl of via rayon.noord@aob.nl o.v.v. Thema dialoogtafel

  Inloopspreekuur AOb in Leeuwarden

  • ALGEMEEN/RAYONNOORD/GRATIS

  FNV Vakbondshuis, Jacob Catsplein 1, 8913 CS Leeuwarden. Van 19:30 - 21:00 uur. Nieuw: ontmoet de AOb bij u in de buurt! U kunt hier terecht met alle vragen die u heeft omtrent cao, taakbeleid of rechtspositie. Bedoeld voor collega’s uit alle sectoren! Opgeven is niet nodig. Inlichtingen: rayon.noord@aob.nl

  MR-netwerkbijeenkomst PO in Amsterdam

  • PO/RAYONNOORDWEST/GRATIS

  Omdat de komende tijd er een aantal belangrijke zaken op het bordje van de mr komen organiseert de AOb een bijeenkomst voor mr-leden uit Amsterdam en omgeving. Als we dit schrijven is er nog sprake van 2 modellen waaruit scholen kunnen kiezen voor de inrichting van het taakbeleid. Het lijkt erop dat die keuzemogelijkheid gaat verdwijnen. Wat dan? Daarover gaan we met elkaar in gesprek.
  Hoe werd er bij jullie tot nu toe gewerkt? Basismodel? Overlegmodel? En hoe ging dat in de praktijk? Hoe is er overlegd over de besteding van de werkdrukgelden? Wat kunnen we daarvan leren als het om het komend schooljaar gaat?
  Wat is de rol van het team, wat is de individuele professionele ruimte, waar moet de mr zich nog mee bezighouden? Professioneel statuur en werkverdelingsplan, het zelfde of toch iets anders?/br> Op deze avond willen we graag structuur aanbrengen in deze vragen zodat je als mr-en weet wat je de komende tijd te doen staat.

  De bijeenkomst wordt halverwege onderbroken voor een informeel gedeelte waarin ook de honger gesteld kan worden. Ook zijn er voldoende AOb medewerkers en vrijwilligers aanwezig om allerlei (individuele) vragen te beantwoorden. En als de tijd te kort is maken we meteen een afspraak.

  Aristo Amsterdam, Teleportboulevard 100, 1043 EJ Amsterdam

  Programma is als volgt
  16.00 uur inloop
  16.30 uur start bijeenkomst
  18.00 uur eten
  19.30 uur einde bijeenkomst

  Aanmelden via onderstaande link

  ALLES OVER DIT EVENT

  Voorbereidende algemene vergadering in Goes

  • ALGEMEEN/RAYONZUIDWEST/GRATIS

  FNV Vakbondshuis Goes, Wulfaertstraat 5, 4461 HS Goes. Van: 18:30 - 21:00 uur. Meer informatie over het aanmelden? Ga naar AOb-Events.

  ALLES OVER DIT EVENT

  Voorbereidende algemene vergadering in Amsterdam

  • ALGEMEEN/NOORDWEST/GRATIS

  Openbare bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. Van: 19:30 - 21:00 uur. Meer informatie over het aanmelden? Ga naar AOb-Events.

  ALLES OVER DIT EVENT

  Platform PO in Eindhoven

  • PO/RAYONZUID/GRATIS

  AOb rayonkantoor, Dr. Cuyperslaan 47 te Eindhoven. Van 17.00 - 19:00 uur Meer informatie en aanmelden via rayon.zuid@aob.nl

  Conferentie over medezeggenschap: 'Professionele ruimte'

  • MEDEZEGGENSCHAP/LANDELIJK/BETAALD
  Inschrijving
  geopend

  Het AOb-medezeggenschapscongres is hét congres voor iedereen die met medezeggenschap in het onderwijs te maken heeft. Voor leerkrachten, ouders, leerlingen en directieleden uit het po, vo en mbo. Het thema dit jaar is 'professionele ruimte'. Het congres begint met een interactieve lezing en daarna kun je kiezen uit dertig verschillende workshops met onderwerpen die jou aanspreken. Het congres is bij De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH Amersfoort. Het begint om: 09.30 uur en de laatste workshop is om 15.15 uur klaar. Daarna is er nog een afsluitende borrel. De kortingsprijs voor abonnementhouders van een mr-servicepakket is 180 euro. De normale prijs is 200 euro. Lunch en borrel zitten hierbij in. Klik op de link voor alle details.

  ALLES OVER DIT EVENT

  Workshop Digitale Geletterdheid in Leeuwarden

  • OVERIG/RAYONNOORD/GRATIS

  De kennismakingsworkshop kenmerkt zich door ervaren, plezier en concretisering. Deelnemers gaan aan de slag met veel verschillende lesmateriaal (zowel online als offline) en maken kennis met het online platform van Stichting FutureNL op LessonUp. Hier is een totaaloverzicht te vinden van al het kosteloze bestaande lesmateriaal in Nederland. De leerlijn digitale geletterdheid die FutureNL in samenwerking met SLO, de TU Delft en Openbaar Onderwijs Groningen heeft gemaakt vormt de kapstok voor al het lesmateriaal.

  Vervolgens krijgt iedereen de tijd om kennis te maken met materiaal dat (kosteloos) de volgende dag in de klas kan worden ingezet. We sluiten af met een uitwisseling van de ideeën en lessen die zijn ontwikkeld tijdens de sessie. Wat is er nodig, mist er nog iets? Wie heeft er nog tips en hoe zorg je ervoor dat ook andere leerkrachten profiteren van wat er ontwikkeld is?

  Deze workshop is gratis en alleen toegankelijk voor AOb-leden. FNV Vakbondshuis, Jacob Catsplein 1, 8913 CS Leeuwarden. Van 18.30 - 20.30 uur.
  Aanmelden kan via de link hieronder.

  ALLES OVER DIT EVENT

  AOb primair onderwijs, de sectorraad Utrecht

  • PO/LANDELIJK/LEDEN

  Baal je ook wel eens van nieuwe regels in de cao? Wij geven je de kans om er iets aan te doen. Wij nodigen je uit om het vooral te delen hoe jij vindt dat het moet.

  Er is voor elke sector (po, vo, mbo en hbo) een sectorraad waar de laatste ontwikkelingen voor het onderwijs worden besproken. Leden van deze sectorraden zijn het klankbord van de AOb tijdens bijvoorbeeld cao-onderhandelingen en het bepalen van de koers bij onderwijsvernieuwing. Hier kun je echt meepraten over het onderwijs op landelijk niveau, maar hoor je het laatste nieuws en kun je misstanden uit jouw praktijk aan de kaart stellen. Je vertegenwoordigt jouw collega's en zit dicht bij het vuur, een mooie kans om het verschil te maken. Dus ben je wel eens gefrustreerd over bijvoorbeeld werkdruk, salaris, passend onderwijs of carrièreperspectief voor leraren? Kom dan vooral van de bank en laat je stem horen in een sectorraad. Wij luisteren graag.
  Van 10.30 - 15.30 uur. St. Jacobsstraat 22 3511 BS Utrecht. Aanmelden via de link hieronder

  ALLES OVER DIT EVENT

  Voorbereidende algemene vergadering in Deventer

  • ALGEMEEN/RAYONOOST/GRATIS

  Postillion, Deventerweg 121, 7418 DA Deventer. Van: 19:30 - 21:30 uur. Meer informatie? Mail: rayon.oost@aob.nl

  ALLES OVER DIT EVENT

  Voorbereidende algemene vergadering in Groningen

  • ALGEMEEN/RAYONNOORD/GRATIS

  AOb-rayonkantoor Noord, Leonard Springerlaan 23, 9727 KB Groningen. Van: 19.30 - 21.30 uur.

  ALLES OVER DIT EVENT

  Voorbereidende algemene vergadering in Rotterdam

  • ALGEMEEN/RAYONZUIDWEST/GRATIS

  AOb-rayonkantoor Zuidwest, Pegasusweg 200 in Rotterdam. Van: 19:30 - 21:00 uur. Meer informatie? Mail: rayon.zuidwest@aob.nl

  Voorbereidende algemene vergadering in Eindhoven

  • ALGEMEEN/RAYONZUID/GRATIS

  Voorbereidende algemene vergadering in Eindhoven AOb rayonkantoor Zuid, Dr.Cuyperslaan 47, 5622 MA Eindhoven, Van: 19.30 - 21:30 uur. Meer informatie over het aanmelden? Ga naar AOb-Events

  ALLES OVER DIT EVENT

  Miniconferentie PO in Dirksland

  • PO/RAYONZUIDWEST/LEDEN

  De gesprekken over het taakbeleid vinden deze periode plaats. Hoe zit een taakbeleid in elkaar? Wat zijn vaste uren en welke kunnen variëren? Hoe kan ik mijn eigen taakbeleid uitrekenen. En welke rol heeft de MR bij het taakbeleid? Een praktische workshop waarin ook automatisch een stukje van de cao wordt uitgelegd.
  OBS De Inktvis, Hondsgalgweg 5, 3247 XW Dirksland. Van 16.45 - 18.15 uur. Inschrijven via onderstaande link

  ALLES OVER DIT EVENT

  Algemene Vergadering in Breukelen

  • LANDELIJK/LEDEN/GRATIS

  De AV vindt plaats in hotel Van der Valk, Stationsweg 91. 3621 LK Breukelen. De agenda omvat onder meer: bestuursverslag en jaarrekening AOb 2017, toekomst en innovatie AOb, sectoralisatie AOb/FNV en stand van zaken cao's.

  De AV is een openbare ledenvergadering. U kunt de agenda en vergaderstukken aanvragen via bestuur@aob.nl
  De (plaatsvervangende) afgevaardigden alsmede de lezers ontvangen automatisch de stukken. Als u verhinderd bent op 15 juni, kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar bestuur@aob.nl

  Hieronder kunt u zich opgeven voor de Algemene Vergadering van 15 juni as. Deze AV wordt uiteraard ook voorbereid in de rayons. Voor data en locatie verwijzen wij u graag naar de agenda die op www.aob.nl staat. Ook voor de VAV's is het wenselijk dat u zich aanmeldt.

  ALLES OVER DIT EVENT

  Pensioenbijeenkomst in Goes

  • ALGEMEEN/RAYONZUIDWEST/LEDEN

  Bent u werkzaam binnen het onderwijs en geboren in of na 1953 tot/met 1959, dan zijn er mogelijkheden om uw pensioen op verschillende manieren te gebruiken. Ook wel keuzepensioen genaamd. De eerste werknemers uit het onderwijs hebben al aanspraak gemaakt op dit keuzepensioen.

  • Eerder of later met pensioen, wat zijn de gevolgen?
  • Wat is voorwaardelijk pensioen en waar moet ik op letten?
  • Hoe hoog is het nabestaandenpensioen; kan ik nabestaandenpensioen ook uitruilen voor meer eigen pensioen of juist andersom?
  • Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen?
  • Ik wil zelf berekeningen maken: Hoe werkt MijnABP?

  De AOb wil u middels een pensioenvoorlichting optimaal informeren over de mogelijkheden van het keuzepensioen en duidelijk maken waarin de verschillen liggen met FPU. Indien u al eerder een pensioenbijeenkomst heeft bijgewoond, dan geeft deze bijeenkomst geen nieuwe informatie.
  Hotel Terminus, Stationsplein 1, 4461 HP Goes. Van : 19:00 - 21:00 uur.
  Aanmelden kan via de link hieronder.

  ALLES OVER DIT EVENT

  Themabijeenkomst MBO in Utrecht

  • MBO/RAYONNOORDWEST/LEDEN

  Agendapunten die aan bod komen:

  1. Invloed wetgeving op de regeldruk in de school Bij medewerkersonderzoeken en publicaties over werkdruk lees je vaak dat docenten veel energie krijgen van lesgeven. Energievreters die genoemd worden zijn vaak de vele bureaucratische handelingen die de docent moet verrichten; de presentieregistratie, de registratie van de gesprekken met de studenten, de vele examenprotocollen waaraan voldaan moet worden volgens de inspectie en geconfronteerd worden met onbuigzame roosterprogramma’s en de inzet tot 4 cijfers achter de komma.
  Het ministerie heeft in het bestuursakkoord mbo 2018 – 2022 aangekondigd de strijd te willen aangaan met onnodige bureaucratie. Maar wie legt die bureaucratie op? De wetgever, de onderwijsinspectie of is het ook te wijten aan de scholen zelf?
  We gaan in gesprek met Lidwien Bartels, docent bij het ROC van Amsterdam, die dit schooljaar verbindingsofficier is tussen de ambtenaren van OCW die zich met het MBO bezig houden en het MBO-onderwijsveld.
  Ton Beemster, OR-lid NOVA college, zal uit de doeken doen hoe de invoering van een nieuw roosterprogramma, Xedule (Onderwijsblad mei 2018) in zijn werk is gegaan. Het programma kan de koppeling maken tussen de werktijdfactor van de docent, het rooster maken en de controle op de uren voor begeleide onderwijstijd uitvoeren. Op menig ROC heeft de invoering tot een piek in de werkdruk geleid.

  2. Een ronde langs de instellingen. Signalen.
  Wat speelt er? Wat zou de vakbond moeten weten?

  3. Vooruitkijken naar de Sectorraad MBO van 22 juni as.
  Welke belangrijke punten staan er op de agenda, wat geven we de leden sectorraad mee.

  AOb-kantoor St. Jacobsstraat 22, 3511 BS in Utrecht, Van 17.30 - 20.30 uur.
  Aanmelden? Klik op de link hieronder

  ALLES OVER DIT EVENT

  Platform voortgezet onderwijs in Eindhoven

  • VO/RAYONZUID/LEDEN

  AOb rayonkantoor, Dr. Cuyperslaan 47 te Eindhoven. Van 18:30 - 20:00 uur. mEER INFORMATIE en aanmelden: rayon.zuid@aob.nl

  Platform middelbaar beroepsonderwijs in Eindhoven

  • MBO/RAYONZUID/LEDEN

  AOb rayonkantoor, Dr. Cuyperslaan 47 te Eindhoven. Van 17.00 - 19:00 uur Meer informatie en aanmelden via rayon.zuid@aob.nl

  AOb-sectorraad hoger onderwijs in Utrecht

  • HOGERONDERWIJS/LANDELIJK/GRATIS

  AOb-hoofdkantoor, Sint Jacobsstraat 22, 3511 BS Utrecht. Van : 14.00-16.00 uur. Opgeven en meer informatie? Mail: secretariaat@aob.nl

  Sectorraad middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht

  • MIDDELBAARBEROEPSONDERWIJS/LANDELIJK/GRATIS

  AOb-hoofdkantoor, Sint Jacobsstraat 22, 3511 BS Utrecht. Van : 14.30-18.00 uur. Opgeven en meer informatie? Mail: secretariaat@aob.nl

  Inloopspreekuur AOb in Heerenveen

  • ALGEMEEN/RAYONNOORD/GRATIS

  FNV-Vakbondshuis Heerenveen, Koornbeursweg 32-36, 8442 DJ Heerenveen Van 19:30 - 21:00 uur. Nieuw: ontmoet de AOb bij u in de buurt! U kunt hier terecht met alle vragen die u heeft omtrent cao, taakbeleid of rechtspositie. Bedoeld voor collega’s uit alle sectoren! Opgeven is niet nodig. Inlichtingen: rayon.noord@aob.nl

  Conferentie: 'Geen probleem' in Utrecht

  • PO/LANDELIJK/BETAALD
  Inschrijving
  geopend

  Omgaan met gedragsproblemen of leerproblemen bij leerlingen. Het is soms een uitdaging. Over dit thema houdt de AOb-sectorraad op 29 september de conferentie 'Geen probleem' in Utrecht waar je inspirerende workshops kan volgen. De conferentie is interessant voor intern begeleiders, remdial teachers en leerkrachten uit het primair onderwijs. Deze conferentie is de opvolger van de succesvolle conferentie 'Gedrag mag'. Je kunt kiezen uit twaalf verschillende workshops die gegeven worden in drie rondes. Onderzoeker Ronald Hünneman zal de conferentie aftrappen met een lezing. Bekijk het overzicht van de workshops en het programma via deze link.

  De conferentie is op het AOb-hoofdkantoor, Sint Jacobsstraat 22 in Utrecht. Inloop vanaf 9.15 uur. Leden betalen 110 euro. Niet-leden 200 euro. Zin in een dag vol inspiratie en praktische oplossingen voor in je klas? Schrijf je in via de onderstaande link!

  ALLES OVER DIT EVENT

  Masterclass: 'Hoe overleef ik mijn eerste jaar voor de klas' in Groningen

  • ALGEMEEN/RAYONNOORD/
  Inschrijving
  geopend

  Je staat net voor de klas, je bent druk bezig met het regelen van de zaken in je klas en je collega of directie vraagt aan je of je kunt helpen met dat ene klusje waar jij zo goed in bent. Eigenlijk wil je liever je aandacht richten op de voorbereidingen voor morgen of het nakijken van tentamens.
  In het eerste jaar komt er veel op jou als startend leerkracht af, maar hoe ga je hier het beste mee om en wat kan jij er aan doen om de verwachtingen die jij hebt van de school en de verwachtingen die de school van jou heeft zo goed mogelijk te managen? Natuurlijk moet je duidelijk je grenzen aangeven, maar hoe doe je dit op een vriendelijke en duidelijke manier? Je krijgt in deze workshop: 'Hoe overleef ik mijn eerste jaar?' tips en tricks van ervaringsdeskundige Dyonne Depondt (oud-leerkracht en schoolleider) die je de volgende week gelijk toe kun passen.

  Deze workshop is gratis voor leden. Niet-leden betalen 50 euro (per iDeal). Dit is inclusief borrel. Word nu lid via www.aob.nl/lidworden en kom ook gratis naar deze workshop! De workshop is in Huis de Beurs, A-Kerkhof Zuid Zijde 4, 9711 JB Groningen. Van 19:00-21.00 uur. Meer informatie? Mail naar groenegolf@aob.nl of naar rayon.noord@aob.nl. Aanmelden kan via de link hieronder.

  ALLES OVER DIT EVENT