Webinar ‘Zin in je werk’ (Waardenbewuste professionalisering)

Locatie Online via Teams
Datum 24 juni 2021

Het onderwijs is weerbarstig en door de coronacrisis is het niet eenvoudiger geworden. Hoe houd je de aandacht van leerlingen vast in een digitale les? Hoe gaat het met hen? Even een praatje tussendoor is er niet zo makkelijk bij. Waarom is dat zo belangrijk?
In dit Webinar verkennen we wat waardenbewuste, ook wel normatieve professionalisering is. In het promotieonderzoek van Edwin van der Zande komen studenten van de Hogeschool Utrecht zelf aan het woord. Zij verkennen hun eigen levensoriëntatie en verbinden die met hun professioneel handelen. Deze verkenning vindt plaats tijdens hun bachelor en gaat daarna nog steeds door. Hoe zit dat voor leraren die al langer of korter in het onderwijs bezig zijn? Wat staat er voor jou op het spel in het onderwijs?
Welke zin krijg je en leg je in je werk? In dit Webinar houden we het praktisch en zijn er doorkijkjes naar achterliggende theorie.
Hier een link naar een webpagina; https://www.hu.nl/onderzoek/onderzoekers/edwin-van-der-zande
Edwin van der Zande is werkzaam bij het lectoraat Normatieve Professionalisering van de Hogeschool Utrecht en het Onderzoeksprogramma Maatschappelijke Spiritualiteit van het Titus Brandsma Instituut.