College & Debat 2: De sociaal-maatschappelijke identiteitsaspecten Openbaar Onderwijs

Datum 22 april 2021

Sjaak Braster zal aangeven hoe door de jaren heen de identiteit van het openbaar onderwijs is ingevuld van neutraal tot pluriform en de rol van de daaraan afgeleide kernwaarden. Hoe wordt de geestelijke en levensbeschouwelijk vorming op een openbare school vormgegeven. Het openbaar onderwijs heeft als geen ander zijn democratische grondslag liggen bij de lokale en regionale overheden. Hoe zorgt het openbaar onderwijs toegankelijk te blijven iedereen. Uitgaande van deze verantwoordelijkheid zal het openbaar onderwijs vanuit het gelijkheidsprincipe de kansengelijkheid willen waar maken. Dan wel hoe kan de openbare identiteit van de school in de klas vormgeven aan het burgerschapsonderwijs in het PO en VO?

 • Programma

  Tijd: 16:00 - 18:00 uur
  Op locatie zal de inleider/spreker een inhoudelijke inleiding geven op het onderwerp. Deze inleiding zal worden gestreamd en worden afgesloten met het beantwoorden van toelichtende vragen.
  Daarna vindt er een paneldiscussie plaats met beroepsmatige en politieke betrokken op locatie. De online deelnemers kunnen vragen stellen via de chat aan de inleider en de panelleden.

 • Details
  Plaatsen 50
  Nog beschikbaar 49
  Contact Hans de Vries, voorzitter OO en ABO bestuur@aob.nl