Bijeenkomst voor Postactieven in Zuid-Holland Zuid

Locatie Albeda Horecacollege Maassluis
Datum 04 november 2021

Het ochtendprogramma:

Vrijwillige Levensbeëindiging.
Mevrouw Angela Kluver van de NVVE houdt een lezing voor vrijwillige levensbeëindiging.
We zijn in de herfst van ons leven. We willen ook een mooie winter. Wat kunnen we regelen om deze winter zo goed mogelijk door te komen. Mevrouw Kluver van de NVVE komt praten over de mogelijkheden om alles zo goed mogelijk re regelen.

Het pensioenakkoord.
Rick Goldschmitz schetst ons de laatste ontwikkeling rond het in 2019 gesloten pensioenakkoord. Rick is onder andere pensioenadviseur van de ACOP en lid van de pensioenkamer van de ABP.
Wat is er uitgewerkt in het pensioen akkoord? Waar liggen nog pijnpunten?
Wat betekent dit voor ons gepensioneerden?

Het middagprogramma:

Bezoek aan de Maeslantkering
De Maeslantkering ligt in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland en werd gebouwd tussen 1991 en 1997. Het bouwwerk is volledig automatisch gestuurd en vormt samen met de Hartelkering en de dijkverbreding Rozenburg de Europoortkering. De Maeslantkering is een voorliggende kering, wat betekent dat hij de eerste klappen opvangt bij hoogwater vanuit zee. Hiermee beschermt de stormvloed-kering de inwoners van Zuid-Holland.

Let op
De excursie vindt plaats laat in de herfst, het stormseizoen. De waterkering is buiten, dus kans op slecht weer. Goede kleding is dus vereist. Indien het te hard stormt, zullen we de bezichtiging vanuit de bus moeten doen, De bus rijdt dan het terrein van de Maeslantkering op, de gids neemt plaats in de bus.

Covidmaatregelen.
Covid is een veranderlijk virus. Op het moment van schrijven is het niet te overzien hoe we er dan voorstaan. Houdt dus de covid-maatregelen goed in de gaten. Een mondkapje is naar alle waarschijnlijkheid op enige plaatsen verplicht.
Indien er grote veranderingen in de pandemie zijn, laten we dat ruim van tevoren weten. Uw e-mailadres is daarbij het correspondentieadres.

 • Programma

  10.00-10.30 uur Inloop
  10.30 uur Aanvang
  13.00-13.30 uur Lunch in Proef! van het Albeda Horecacollege
  14.00 uur Per bus naar de Maeslantkering
  16.00 uur Afsluiting

 • Details
  Adres De Vloot, 3144 PC Maassluis
  Plaatsen 60
  Nog beschikbaar 15
  Contact Rayonteam Zuidwest rayon.zuidwest@aob.nl